Cannes 2016: Semaine de la critique

Cannes 2016: Semaine de la critique

Adresa:

Praha 1, Bartolomějská 11

Termín: 17.9.2016
Vstupné:

80

17září sobota 20:00

Žánr: filmProjekceCannes 2016


Oficiální výběr krátkometrážních filmů.

Arnie / Rina B. Tsou / Taiwan, Filipíny 2016 / 24 min. – Při pobytu v přístavu Kaohsiung, zakoupí Arnie, námořník z Filipín zásnubní prsten pro svou přítelkyni. Moment, jež mohl být nejšťastnějším v jeho životě, nabere nečekaný zvrat, když se dozvídá, že jeho vyvolená čeká dítě, ale Arnie není otcem.

Ascensão / Pedro Peralta / Portugalsko 2016 / 18 min. – Za úsvitu se skupina vesničanů pokouší vyprostit tělo mladého muže ze studny. Ženy se zahalují tichem, zatímco muži musí čelit situaci. V centru všeho dění je matka, jež čeká na tělo svého syna. Jak může být život přerušen, když se příroda neustále a nezaměnitelně obnovuje.

Campo de víboras / Cristèle Alves Meira / Portugalsko 2016 / 20 min. – Ve vesnici na severovýchodě Portugalska se odehrála podivná tragédie. Stará dáma byla nalezena mrtvá v zahradě zamořené zmijemi. Její čtyřicetiletá dcera Lurdes utekla, aniž by o tom komukoliv řekla. Pomluvy o tajemném osudu jejich domu se šíří rychle po vesnici.

O delírio é a redenção dos aflitos / Fellipe Fernandes / Brazílie 2016 / 21 min. – Dům ve kterém žije, představuje nebezpečí. Musí odejít.

Dětství šéfa / Lʼenfance dʼun chef / Antoine de Bary / Francie 2016 / 15 min.– Vincentovi je dvacet let a je nadějným hercem. Dostane nabídku hlavní role ve filmu roku, v životopisném snímku o mládí Charlese de Gaulla. Ve stejné době se jeho rodiče rozhodnou přestěhovat do Orléans a nutí syna se osamostatnit. Film sleduje Vincentovy první kroky k samostatnosti. Název odkazuje ke stejnojmenné novele J.-P. Sartra ze souboru Zeď (1939).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cannes 2016: Semaine de...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (415 metrů)

ValentinskaPraha (482 metrů)

The Emblem HotelPraha (498 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (359 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (447 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (150 m)