Hromosvod na palubě

Hromosvod na palubě

Adresa:

Praha 2, Rašínovo nábřeží

Termín: 29.8.2016

29srpen pondělí 19:00

Žánr: koncertyrockfolkindie


Hromosvod hraje našlapaný písničkový folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům, ale nesklouzává do intelektuálního rozjímání o smyslu všeho a ničeho. Originální texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů jsou okrášlené vynikajícími houslemi (Hana Kašpárek Vyšínská - m.j. Inflagranti) a příčnou flétnou, kupředu hnané rytmy jednoho z nejlepších českých bubeníků Jakuba Homoly.

V čele kapely stojí zpěvák, kytarista a téměř výhradní autor repertoáru Ondřej Fencl, známý též ze spolupráce s Marsyas, Lubošem Pospíšilem, Lenkou Dusilovou, Janem Hrubým nebo se Schodištěm. Skupina má za sebou kolem 400 koncertů, čtyři oficiální alba, příležitostně vystupuje jako doprovodná kapela Vladimíra Merty.

Jako předskokany si Hromosvod vybrali V. Mišík, L. Dusilová, M. Hrůza, Jablkoň, Nerez, Druhá tráva či Fleret. Na aktuálním albu Divoký ticho Žižkova (vychází 7/2015) zvukově ošetřeném protřelým mágem Borisem Carloffem hostují mimo jiné Kamil Střihavka nebo Petr Janda. Hromosvod byl založen na podzim 1994 jako dětská skupina Ondřeje Fencla, který je dodnes její vůdčí osobností. S věkovým průměrem 34 let je patrně nejmladší tuzemskou jedenadvacetiletou kapelou… Prvních deset roků existence lze s trochou nadsázky nazvat dětskou hrou na muziku, debutové oficiální CD 17 lízátek vyšlo v roce 2004.

V propagačních materiálech vydavatele Indies Records se psalo o „velké naději českého folk-rocku“, deskuza účasti dvou stovek přihlížejících pokřtil v pražském Rock Café zpěvák Pavel Bobek. V květnu 2006 vyslal Hromosvod do světa své druhé oficiální album s názvem Svitavy, úspěšnou koncertní šňůru zakončenou ve velkém stylu před zaplněným Hlavním náměstím v Bratislavě. Kapela se objevuje v programech největších českých festivalů (Sázavafest, Vinohradské vinobraní, Trutnov, Benátská noc…), v září 2010 křtí Vladimír Mišík před vyprodanou Malostranskou besedou další album Zimní čas.

Po boku jeho Etc a také se spřátelenou Jablkoní odjede pak Hromosvod dvě turné; klip Tanečnice shlédlo na youtube 35.000 lidí. V roce 2012 začala spolupráce s Vladimírem Mertou. V létě 2015 vychází nadšeně přijaté čtvrté album Divoký ticho Žižkova natočené ve studiu Borise Carloffa, mezi hosty se objevují mimo jiné Kamil Střihavka nebo Petra Janda. http://www.hromosvod.cz/ http://bandzone.cz/hromosvod https://www.facebook.com/pages/Hromosvod/122687103036

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

22duben pondělí 20:00

Seafret v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

Ubytování v okolí akce Hromosvod na palubě

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (882 metrů)

Union Hotel PraguePraha (896 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 102 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 031 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 296 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (320 m)