Svět Tomáše Bati v Muzeu Grévin

Adresa:

Praha 1, Celetná 15

Termín: 1.8.2016 31.10.2016

1srp - 31říj celý den

Žánr: výstavypro dětisoutěž


Tomáš Baťa je ve světě považován za jednoho z největších Čechů, přesto se o něm u nás ví jen málo. K letošnímu 140. výročí jeho narození pořádá Nadace Tomáše Bati road show, která vyvrcholí otevřením speciální expozice v Muzeu Grévin, kde od 1. srpna 2016 bude k vidění pověstná Baťova kancelář.

Tomáš Baťa – člověk, který věřil, že díky své službě zákazníkovi dokáže obout celý svět. A sen Tomáše Bati nás nepřestává fascinovat ani v současnosti a mnozí hledají cesty, jak jej dosáhnout. Navíc má Muzeum Grévin k Baťovi blíže, než by se na první pohled zdálo. A to nejen díky jeho voskové soše. Na stejné adrese, kde dnes sídlí muzeum, otevřel Baťa v roce 1934 svůj další obchodní dům v Praze dle návrhu významného architekta Josefa Gočára.

Kancelář Tomáše Bati byla poprvé představena při prvomájových oslavách ve Zlíně. Následně navštívila velká a baťovská města v Česku i na Slovensku, putovala tři měsíce a od podzimu bude mít své místo v muzeu voskových figurín Grévin v Praze, kde najdete i voskového dvojníkaTomáše Bati. Kancelář nabídne doprovodný program pro děti i dospělé.

Děti si budou moci vyzkoušet repliky dobových her či výrobu „skutečné boty“. Návštěvníci se dozvědí zajímavé informace ze života Tomáše Bati. A po celou dobu je také vyhlášena soutěž o nejzajímavější fotografii z kanceláře Tomáše Bati.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Svět Tomáše Bati v...

Tyn Yard ResidencePraha (118 metrů)

The Emblem HotelPraha (428 metrů)

ValentinskaPraha (549 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (250 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (255 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (705 m)