Koncert komorní hudby

Adresa:

Praha 2, Riegrovy sady

Termín: 25.6.2016
Vstupné:

50/20

25červen sobota 11:00

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná


V letošním roce si kulturní veřejnost připomíná 260 let od narození Wolfganga Amadea Mozarta. K této příležitosti připravil soubor Harmonia Mozartiana Pragensis provedení autentických dobových úprav všech šesti nejznámějších oper tohoto hudebního génia.

Autory úprav jsou Mozartovi současníci. Mozartovy opery upravili pro dechovou harmonii, která tehdy měla a dodnes zachovává párové obsazení hobojů, klarinetů, lesních rohů a fagotů. V podstatě jde o jakési svity, které pokaždé obsahují předehru k té které opeře a poté následují její nejznámější árie.

V sobotu 25. června tak bude jako první uvedena opera Únos ze Serailu. Koncert se uskuteční v zahrádkách Park Café v Riegrových sadech na Praze 2 v 11:00 hodin. Park Café je zároveň partnerem všech koncertů. Zajímavostí je, že prostory dnešních Riegrových sadů jsou spojeny i s návštěvou W.A.Mozarta při jednom z jeho pražských pobytů.

Druhý koncert se brzy na to koná opět v sobotu a to 2. července a posluchači si vyslechnou Figarovu svatbu. Ostatní opery pak budou následně provedeny od 27. srpna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert komorní hudby

Žižkovská televizní věžPraha (719 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 026 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 199 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (710 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 232 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 608 m)