Philip Glass v Divadle Archa

Philip Glass v Divadle Archa

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 9.11.2016
Vstupné:

2500 Kč

9listopad středa 20:00

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná


Americký skladatel Philip Glass, který příští týden vystoupí v Divadle Archa, přicestuje do Prahy sám. Změnu zdůvodnil management Philipa Glasse zdravotními problémy japonské pianistky Maki Namekawa. Philip Glass se rozhodl pro Prahu připravit speciální  koncertní program, ve kterém připomene básníka Allena Ginsberga.

Philip Glass pro Archu vytvoří speciální program, ve kterém zahraje kromě etud, také další skladby pro piano včetně Metamorphosis, skladby inspirované pražským rodákem Franzem Kafkou, připomene také svou spolupráci s Allenem Ginsbergem na opeře Hydrogen Jukebox. Právě v Divadle Archa byli diváci před dvaceti lety svědky společného vystoupení Philipa Glasse s básníkem Allenem Ginsbergem. Během koncertu zazní i archivní záznam Allenova hlasu.
Ředitel divadla Archa Ondřej Hrab k tomu říká: „Právě v Arše se Philip Glass poprvé před dvaceti lety představil českému publiku. Tehdy si dal jednu podmínku. Chtěl, aby jej na první návštěvu Prahy doprovázel „Král Majáles“ Allen Ginsberg. Zhudebněná báseň Wichita Vortex Sutra v podání Allena a Philipa, která tehdy v Arše zazněla, je stále jedním z mých největších životních zážitků. Archa se tak stala místem historické události.  Bylo to poslední setkání obou přátel. A také poslední veřejné vystoupení Allena Ginsberga v Evropě.“
 
Vstupenky: 2500,- sezení / 1900,- stání. Předprodej na www.divadloarcha.cz, v pokladně divadla a v sítích Ticketpro a GoOut.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 19:00

21duben neděle 17:00

21duben neděle 19:00

Ubytování v okolí akce Philip Glass v Divadle...

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)