Jana Brisudová, Julia Haluzová: Tak daleko, tak blízko

Jana Brisudová, Julia Haluzová: Tak daleko, tak blízko

Adresa:

Praha 1, Elišky Krásnohorské 3

Termín: 1.4.2016 31.8.2016

1dub - 31srp celý den

Žánr: výstavyMalbaSochařství


Výstava Tak daleko, tak blízko je ukázkou dvou silných osobností slovenské výtvarné scény. Výtvarnic, které mají silný individualistický potenciál. To, co můžeme vnímat jako nejsilnější propojení mezi prací Jany Brisudové a Julie Haluzové, je jejich osobitý přístup k výtvarnému umění.

Jak v Juliiných malbách, tak v Janiných sochách je obsažen pevný postoj, který zaujaly ke své výtvarné práci. I přes kritiku a často i záporný přístup, kterému musely obě výtvarnice v průběhu formování svého výtvarného výrazu čelit, si uchovaly svůj specifický vizuální jazyk podložený silnými myšlenkami. Srozumitelné náměty i dekorativnost forem jsou pak způsobem, jak vyjádřit nejen myšlenku, ale i pocit, někdy i upřímné přáni. Práce obou výtvarnic spojuje právě tato svébytná upřímnost. Forma, která nepodléhá trendu a uchovává si plně otisk osobnosti autora.

Název Tak daleko, tak blízko je pak možné interpretovat nejen jako název jedné z maleb Julie Haluzové, ale též jako návaznost na odcizení dříve silně propojené české a slovenské scény. Prostřednictvím výstavy tak vzniká jakési přemostění – můstek vystavěný mezi dvěma metropolemi, jejichž propojení v poslední dekádě stagnuje.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jana Brisudová, Julia...

The Emblem HotelPraha (280 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (360 metrů)

ValentinskaPraha (360 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (330 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (346 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (890 m)