Pilgrim Song B. B. Cadenza Abyss

Adresa:

Brno, Zelný trh 9

Termín: 1.7.2016

1červenec pátek 20:00

Žánr: divadlotanec


Martin Dvořák (CZ/AT) + Irene Bauer (AT) + Leonie Wahl (CH/AT) + Tereza a Lukáš Lepoldovi (CZ) - ProART Company: PILGRIM SONG + B. B. + CADENZA + ABYSS Česko-rakouský večer současného tance PILGRIM SONG: Tam, kde končí naše fyzické tělo, začíná tělo metafyzické.

Na hranici těchto dvou sfér se nese jednoduše strukturovaný a vystavěný duet dvou zralých tanečníků, kteří sdělují nejen těly, ale píší i mezi jejich řádky. B. B.: Hra s nebezpečím. Přitahuje nás něco, čeho se děsíme. Snažíme se přiblížit k předmětu zvědavosti a současně uskakujeme ve strachu zpět. Jsme lapeni v jakési čekárně, kde usilujeme o rovnováhu mezi zvědavostí a úprkem zpět ze strachu, co leží před námi.

CADENZA: Krajina jako zahrada těl, zahrada pokušení Hieronyma Bosche. Abstraktní uchopení forem a kontur slavného malíře v pohybovém rukopisu tří tanečníků. I tělo oproštěné od divadelních emocí v sobě nese pocit, který působí na diváka. O jeho obsahu však může rozhodovat i divák, nejen umělec sám.

ABBYS pojednává o idolech a ikonách krásy, kterým nikdo neunikne. Člověk se stal pastevcem objektů - otázka po poslání člověka se odsunula, nyní jsou v popředí věci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ Brno

Podobné akce

29březen pátek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

2duben úterý 19:30

Gossip

, Jungmannova 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Pilgrim Song B. B....

Salety hotelValtice (194 metrů)

Relax Hotel ŠtorkLednice (7.1 km)

Terasa Pension & WinebarMikulov (11.3 km)