VyšeHrátky - Po stopách Karla IV. (divadelní bojovka)

VyšeHrátky - Po stopách Karla IV. (divadelní bojovka)

Adresa:

Praha 2, V pevnosti 159/5b

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

60/90

11červen sobota 15:00

Žánr: divadlopro děti


11.6. a 12.6. od 15:00 do 17:00 Po stopách Karla IV. (divadelní bojovka) Divadelní bojovka je asi dvouhodinový zážitkový vzdělávací program pro rodiny s dětmi, který přirozeně propojuje hru, divadlo a vzdělávání.

Bojovka má podobu scénograficky zpracovaných stanovišť, u kterých jsou děti hercem vtaženi do části příběhu. Po projití všech stanovišť se účastníkům složí příběh života Karla IV. a také panovníkův přínos pro naši historii. Účastníci se seznámí se stavbou mostů, budováním nového města pražského, sňatkovou politikou i útrapami, kterými si mladý Karel IV. musel na začátku své vlády v Čechách projít.

Cílem projektu je nejen představit Karla IV. jako nejvýznamnějšího českého panovníka, ale také jako urbanistu a velkého vizionáře – renesančního člověka, který v mnohém předběhl svou dobu. Nechceme pouze zprostředkovat dobu Karla IV., ale zabývat se otázkou, proč je pro nás po 700 letech Karel IV. důležitý.

Interaktivní divadelní bojovka je vhodná pro děti od 4 do 12 let. Jednotná cena vstupenky - 90 Kč 12.6. od 14:00 Pohádka - Turnaj krále Karla Zveme vás na turnaj, kde se vy a vaši rytíři utkáte v různých disciplínách a tak odhalíte neznámou Karla IV. Jaký vlastně Karel IV. byl? Byl jako my nebo byl něčím jiny? Hrál si a zlobil? Chodil do školy, a co se tam vlastně učil? V kolika letech se poprvé oženil? Co je to relikvie a měl Karel IV. nějakou?

Jaký plán měl s českou zemí? A co vy…, stali byste se také králem a císařem? Vydejte se s námi životem Karla IV., do doby kdy žil, do Prahy, kterou proměňoval. Pohádka vhodná pro děti od 6 do 9 let Jednotná cena vstupenky 60 Kč Vstupenky rezervujte na pokladna@praha-vysehrad.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

20duben sobota 10:30

20duben sobota 11:00

20duben sobota 14:00

Ubytování v okolí akce VyšeHrátky - Po...

Union Hotel PraguePraha (277 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (479 metrů)

Royal Court HotelPraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 690 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (662 m)