Severské filmové čtvrtky: Mladá léta Erika Nietzscheho

Adresa:

Praha 1, Národní 28

Termín: 2.6.2016

2červen čtvrtek 19:00

Žánr: filmdrama


Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald a Dánským velvyslanectvím v Praze uvádí v rámci projektu Severské filmové čtvrtky dánský film MLADÁ LÉTA ERIKA NIETZSCHEHO (De unge år, Dánsko/Itálie/Švédsko/Rakousko, 2007, 91 min) Drama plné komických prvků a břitký obraz nadutého, ale zábavného světa filmu.

Erik Nietzsche je inteligentní, ale v mnoha ohledech plachý a nezkušený mladý muž, který věří, že je předurčen stát se filmovým režisérem. Na sklonku sedmdesátých let je přijat do Dánské státní filmové školy, a vstupuje tak do světa nerudných profesorů, podivných spolužáků a nepsaných pravidel. Nastává pro něj období plné radosti a úzkosti zároveň.

Prožívá konflikty s odborovými svazy i vztah se seběvedomou panovačnou ženou, která odmítá závazky. Nejprve se ve světě filmu cítí jako cizinec, později se ho ale rozhodne dobýt. Scénář s autobiografickými prvky napsal slavný dánský režisér Lars von Trier: nejprve tichý student, později světoznámý velikán dánského filmu a spoluzakladatel filmařského hnutí Dogma 95. Ve filmu se objevuje celá plejáda známých dánských a švédských herců, například David Dencik (O kuřatech a lidech, Zabijáci), Søren Malling (Boj, 1864) nebo Nikolaj Coster-Waldau, kterého diváci znají především ze seriálu Hra o trůny nebo z filmu Lovci hlav.

Promítání bude předcházet krátký úvod o Larsu von Trierovi. V originálním znění s českými titulky. Vstupné: 110 Kč www.skandinavskydum.cz/2016/severske-filmove-ctvrtky-mlada-leta-erika-nietzscheho

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Severské filmové...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (543 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (573 metrů)

The Emblem HotelPraha (583 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (484 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (487 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (105 m)