Boy v Praze

Boy v Praze

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 9.6.2016

9červen čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyrockpopindie


Dívčí duo BOY naplní Palác Akropolis pozitivní energií.

Dost už bylo melancholických mladíků s kytarami! Německo-švýcarské dívčí duo BOY, které zahraje 9. června v Paláci Akropolis, nabízí úplně jinou podobu současné nezávislé hudby - jejich optimistický indie pop dýchá radostí ze života. BOY mají za sebou dvě desky, s nimiž slavily úspěchy v německy mluvících oblastech nebo v Japonsku. České publikum je může objevit díky koncertní sérii FEMME FATALE.

Nenechte se zmást jménem, BOY jsou dvě mladé ženy z Hamburku - zpěvačka Valeska Steiner a baskytaristka Sonja Glass, které dělají anglicky zpívaný hymnický indie pop plný pozitivity. „Představte si mix elegance Phoenix, spontánnosti Feist a emoční hloubky Bon Iver,“ píše se o nich v tisku, BOY jsou ale samozřejmě originálem, který nelze rozebrat na atomy vlivu. Svoji českou premiéru si odbudou 9. června v Paláci Akropolis v rámci Femme Fatale.

Potkaly se před deseti lety v Hamburku na vysoké škole zaměřené na performativní umění. Zatímco první jmenovaná už měla za sebou několik rockových kapel, druhá vystudovala hru na čelo. Popovou melodičnost a rockový tah na bránu spojily a jejich hudba stojí někde mezi těmito žánry. Po letech hraní v klubech je v roce 2011 objevil populární německý zpěvák Herbert Grönemeyer a podepsal pro svůj label Grönland Records.

Debutové album BOY nazvané Mutual Friends je plné nakažlivě chytlavých písniček o obyčejných věcech. Rychle se dočkalo i mezinárodní distribuce a získalo hlavní cenu pro nelepší debut v European Border Breakers Award. V roce 2013 se skladba Little Number objevila v jedné japonské reklamě a následně se nečekaně prodrala i do první pětky japonského singlového žebříčku, kde se obyčejně zahraniční interpreti příliš neobjevují.

S druhým studiovým albem dívky z BOY nijak nespěchaly a nechaly materiál uzrát. Vyplatilo se, We Were Here v čele se stejnojmenným singlovým hitem potvrzuje, že jejich písničkářství dospívá, pořád ale zní stejně intuitivně a přirozeně jako na začátku. „Je to deska o návratech a začátcích, nadějích a snech. Chceme dělat hudbu, která je pozitivní a plná naděje.“ říká Valeska. „Hudba by měla být i o něčem jiném než jsou zlomená srdce a ztráty.“ dodává Sonja.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Boy v Praze

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)