#BigArtRide

#BigArtRide

Adresa:

Praha 7, Výstaviště 67

Termín: 20.5.2016 22.5.2016

20kvě - 22kvě celý den

Žánr: ostatní akcedesignsoutěž


Ve dnech 20. – 22. května Praha zažije velkou virtuální cyklojízdu za uměním s názvem #BigArtRide. Akce je součástí kampaně Europeana280 u příležitosti představení Sbírky dějin umění Europeana (Europeana Art History Collections) a oslav nizozemského předsednictví v Radě Evropské unie.

Za organizací akce stojí nadace Europeana, holandské designové studio DROPSTUFF.nl, Nizozemský institut zvuku a obrazu, zastupitelské úřady Nizozemska v Evropě a Ministerstvo kultury ČR. Cílem projektu je zprostředkovat všem návštěvníkům a virtuálním cyklistům jedinečný zážitek z projížďky za uměním.

Akce s názvem #BigArtRide bude oficiálně zahájena v pátek 20. května v 16 hodin před hlavní branou Výstaviště v Praze Holešovicích za účasti velvyslance Nizozemského království v České republice, Jeho Excelence Eda Hoekse. Ten se také stane prvním pražským závodníkem a v reálném čase poměří své síly s Paulem Kellerem, členem představenstva Nadace Europeana, který bude souběžně na kole soutěžit v Amsterdamu.

#BigArtRide v Praze navazuje na předchozí úspěšné virtuální jízdy za uměním, které v uplynulém měsíci proběhly v Paříži, Bruselu, Wroclavi, Římě a Vídni. Projekt #BigArtRide má za cíl prezentovat interaktivní formou ta nejkrásnější a nejhodnotnější evropská umělecká díla, mezi nimiž najdeme i 10 českých výtvarných děl ze sbírek Národního muzea, Národní galerie v Praze, Moravské galerie v Brně, Husitského muzea v Táboře a Národního památkového ústavu.

Ve speciálně upraveném trucku návštěvníci budou moci nasednout na stacionární kolo a s pomocí brýlí pro virtuální realitu (Oculus Rift) se přenesou na virtuální projížďku Evropou. Pro svou jízdu si zvolí sedm zemí EU a během každé imaginární vyjížďky uvidí vznik jednotlivých evropských uměleckých skvostů zařazených do projektu Europeana280. Cyklisté tak budou projíždět minulostí i současností vybraných měst, která budou reagovat na jejich pohyb.

Moderní technologie návštěvníkům umožní objevit fascinující kulturní historii Evropy spolu s unikátními uměleckými díly. Každá cesta bude přenášena na velkou plazmovou obrazovku, díky které budou mít zajímavý zážitek také kolemjdoucí. V průběhu každé jízdy budou cyklisté virtuálně soutěžit s jezdci v Amsterdamu a na konci závodu se každý soutěžící setká se svým evropským sousedem na velké obrazovce.

#BigArtRide proběhne před hlavní branou Výstaviště v Praze Holešovicích, od pátku 20. května do neděle 22. května, vždy od 11 do 19 hodin. Akce se koná v 10 zemích EU, Praha je šestou zastávkou této #BigArtRide Evropou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce #BigArtRide

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)