Post No Bills

Post No Bills

Adresa:

Praha 1, Celetná 17

Termín: 18.7.2016
Vstupné:

180 – 250

18červenec pondělí 20:00

Žánr: divadloTanec


Nejnovější sólové představení dánské performerky Kitt Johnson „Post No Bills” je prozkoumáváním transformativní síly krize.

Představení ve stylu „Arte povera” (chudé umění) pohybující se na hraně prostoru, kde klid je nenávratně ztracen a nové a neznámé se jen letmo ukáže: když bolest žaludku doprovázející kolektivní spotřebitelskou zácpu ustupuje. Když přicházejí těžké časy, když lodě troskotají a pustošení systematickou krizí se stane chronickým. Když už si nemůžeme dovolit zaměňovat expanzi s rozvojem, když volbou je smrt nebo změna. A když víme, že se nic nestane dokud neotevřeme skořápku, nepropíchneme membránu a neporveme se s pouhou fikcí reality. Právě tady potkáme zlomeného člověka bez iluzí, člověka s prázdnýma rukama. Je zpět na bodu nula a znovu objevuje začátek.

Představení je součástí sólových představení vytvářených skupinou X-Act Kitt Johnson, která se zaměřují na různé aspekty lidské existence. Zkoumají krizi jako kreativní transformátor. A vychází z názoru existenciální psychologie, že krize musí vést ke kritice a neměla by být pasivně snášena. Krize je předstupněm proměny.

V červnu 2015 získala Kitt Johnson za svůj výkon v představení „Post No Bills” dánské ocenění „ The Reumert” v kategorii tanečnice roku 2015. V prosinci 2015 byla Kitt Johnson a její nové představení oceněno cenou Danish Art Foundation.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Post No Bills

Tyn Yard ResidencePraha (121 metrů)

The Emblem HotelPraha (438 metrů)

ValentinskaPraha (558 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (240 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (264 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (709 m)