Nuvolari

Nuvolari

Adresa:

Praha 7, Kostelní 42

Termín: 1.6.2016 23.9.2016

1čer - 23zář celý den

Žánr: výstavyfotografiefotkyhistorie


Nuvolari - Výstava věnovaná jednomu z největších závodních jezdců historie světového automobilismu

Tazio Nuvolari (1892-1953) patřil neodmyslitelně k nejvýznamnějším závodním jezdcům historie světového automobilismu. Památce tohoto velikána s nezaměnitelným charisma věnuje nadační fond Eleutheria výstavu, která se uskuteční v Národním technickém muzeu v Praze ve spolupráci s nadačním fondem BAM Mantova, v období od 01.06 do 23.09.2016 (Národní technické muzeum, Kostelní 42 170 78 Praha 7).

Výstava, jejímiž ideovými tvůrci jsou Francesco Augusto Razetto, Ottaviano Maria Razetto a Graziano Mangoni, představuje prostřednictvím více jak 300 fotografií a dobových rekvizit zcela odlišný pohled na tohoto velkého závodníka, který dosáhl v průběhu své více jak třicetileté závodní kariéry mnoha významných vítězství a úspěchů v historii motorového sportu.

Záštitu této výstavě poskytli: Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Velvyslanectví Italské republiky v Praze, Provincie města Mantova, Město Mantova (Evropské hlavní město kultury pro rok 2016), Městká část Prahy 1, Městská část Prahy 7, Česko-italsklá obchodní a průmyslová komora a tento projekt vznikl též za podpory a díky spolupráci se stájí Tazio Nuvolari, Automobile Club – Museo Tazio Nuvolari v Mantově a asociací AMAMS – Associazione Mantovana Auto Moto Storiche.

Slavnostního zahájení výstavy se zúčastní řada význačným osobností, mezi něž patří velvyslanec Italské republiky v Praze – J.E. Aldo Amati, Generální ředitel Národního technického muzea v Praze p. Karel Ksandr, Prezident nadačního fondu Eleutheria pan Francesco Augusto Razetto, ředitel nadačního fondu Fondazione BAM pan Graziano Mangoni a ředitel Italského kulturního institutu v Praze pan Giovanni Sciola a další osobnosti českého a italského kulturního dění.

Výstava zůstane otevřena až do 23. září t.r. v otevírací době od pondělí – pátku od 9 -17,30 hod., v sobotu a v neděli od 10 -18 hod. V pondělí je zavřeno. Nadační fond Eleutheria

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nuvolari

Tyn Yard ResidencePraha (972 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (997 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 149 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 101 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 147 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 730 m)