Divadlo Kámen a diskuse na téma: Divadlo jako architektura okamžiku

Divadlo Kámen a diskuse na téma: Divadlo jako architektura okamžiku

Adresa:

Praha 8, Nekvasilova 2

Termín: 13.5.2016
Vstupné:

90/180

13květen pátek 19:30

Žánr: ostatní akcediskuse


Na pátek 13. května připravilo Divadla Kámen další diskusní večer. Bezprostředně po představení Dopis poslaný poštou se bude diskutovat na téma DIVADLO JAKO ARCHITEKTURA OKAMŽIKU. Hlavními diskutujícími hosty večera budou autor výroku režisér Radovan Lipus, režisér Jiří Adámek, muzikolog Matěj Kratochvíl a dominikán Filip Boháč. K aktivní i pasivní účasti jsou zváni všichni, koho téma přítomnosti v divadle zajímá.

Mezi podtématy budou například tyto otázky: co je to okamžik? co je to přítomnost? proč je kvůli okamžiku nutné tvořit složité struktury? jak žít přítomnost? co je úkolem režiséra? co je úkolem herce? co je úkolem diváka? jaké jsou rozdíly ve vnímání přítomnosti mezi divadlem/filmem, divadlem/koncertem, divadlem/stavbou, divadlem/mší?

Večerní diskusi bude moderovat režisér a šéf Divadla Kámen Petr Odo Macháček, který k tématu říká: ,,Všechna práce, kterou člověk v divadle dělá, vytváření složitých struktur, konfigurací a podobně, směřuje v důsledku jen k tomu, aby všichni účastníci události (herci, muzikanti, diváci, náhodní procházející, ...) měli optimální podmínky k prožití intenzivní přítomnosti. O přítomném okamžiku samozřejmě nejde běžným způsobem rokovat, ale slovy je možné alespoň něco naznačit či nejasně vymezit. Chceme také mluvit o podmínkách, kterými je možné prožitek přítomnosti podpořit.“ 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Divadlo Kámen a diskuse...

Wellness Hotel STEPPraha (1 321 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 624 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (991 m)