Na čem se ekonomové shodnou?

Na čem se ekonomové shodnou?

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 5.5.2016

5květen čtvrtek 19:00

Žánr: ostatní akce


Na čem se ekonomové shodnou? Hosté: Daniel Šťastný, Josef Šíma a Aleš Chmelař Říká se, že když se sejdou dva právníci, naleznou na jednu otázku alespoň tři právní názory. U ekonomů to platí úplně stejně, o to více, že názory na ekonomická rozhodnutí mohou ovlivnit životy tisíců lidí.

Proto, aby byla ekonomická věda užitečná, by bylo dobré, aby se ekonomové shodli alespoň na něčem. Ke společnému stolu proto posadíme jednoho ekonoma, který sám sebe považuje za levicového a druhého, který se netají svým pravicovým zaměřením Položíme jim několik otázek, a spíše než hledat, v čem se ekonomové rozcházejí, pokusíme se zjistit, zda-li existuje nějaká názorová shoda napříč ekonomickými orientacemi.

Ptát se budeme na jejich názor na alternativní ekonomické systémy, na daňové principy nebo na obhajitelnou míru ochranářských opatření. Diskuzi podepřeme daty z průzkumu mezi ekonomy, který se podobnou problematikou taktéž zabýval. Debatu pořádá spolek studentů RethinkingEconomics.cz a centrum DOX. registrace: rezervace@dox.cz vstupné: 40Kč/60Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na čem se ekonomové...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)