O penězích a lidech / Of Money and Men

O penězích a lidech / Of Money and Men

Termín: 12.5.2016

12květen čtvrtek 13:00

Žánr: ostatní akcekonferencezdarmaknihy


Konference o ekonomických alternativách Hosté: Robert Skidelsky (UK), Guy Standing (UK), Lukáš Kovanda (CZ), Libia Castro (SPA) a Ólafur Ólafsson (ICE) Moderuje: Tomáš Sedláček (CZ) Kolik peněz opravdu potřebujeme?

A k čemu vlastně? S dalšími (nejen) ekonomickými krizemi, jejich dopady na společnost a technologickými výdobytky se důvěra v peníze a jejich roli zásadně mění. Jsou peníze i nadále směnným prostředkem, nebo se stávají cílem samy o sobě? Na tyto změny reagují některé současné světové experimenty a iniciativy, které nabízí velmi potřebnou změnu perspektivy. Mezi ně patří např. koncept sdílené ekonomiky, kde hlavní roli hraje spíš důvěra mezi lidmi než monetární zisk, nebo myšlenka všeobecného základního příjmu.

O těchto tématech budou diskutovat: Robert Skidelsky – profesor politické ekonomie, spoluautor knihy How Much is Enough? Money and the Good Life Guy Standing – ekonom a spoluzakladatel platformy prosazující všeobecný rovný příjem Lukáš Kovanda – ekonom, konzultant a autor ekonomické literatury Tomáš Sedláček – ekonom a vysokoškolský pedagog Libia Castro a Ólafur Ólafsson – umělci zastoupení na výstavě Duše peněz Rezervace nutná: rezervace@dox.cz

Vstupné: 120 Kč plné, 80 Kč snížené Zdarma pro členy Klubu přátel DOX Konference bude probíhat v českém a anglickém jazyce se simultánním tlumočením do češtiny, popř. angličtiny. Koná se v rámci doprovodného programu výstavy Duše peněz. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce O penězích a lidech /...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)