Řemesla živě, festival řemeslných workshopů

Řemesla živě, festival řemeslných workshopů

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 13.5.2016 14.5.2016

13kvě - 14kvě celý den

Žánr: ostatní akceworkshopdiskuzeřemesla


Festival řemeslných workshopů - vyzkoušej si, zažij si! Během festivalu řemeslných workshopů si na vlastní kůži budete moci vyzkoušet tradiční i méně známá řemesla. Již po třetí se budete moci na Novoměstské radnici přesvědčit, že na dobře zvládnuté řemeslo je radost pohledět a pořekadlo „zlaté české ručičky“ není jen prázdný pojem.

Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti, řemeslníky a řemeslnými spolky zaplní své historické prostory více jak 30 řemeslnými workshopy. Hlavním cílem akce je, aby si návštěvníci vyzkoušeli řemeslo na vlastní kůži. Festival je určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

Z jakých řemeslných workshopů si budete moci vybírat? - Kovář (ukování hřebíku či skoby na kovadlině) - Štukatér (odlévání sádrového odlitku ve formě) - Vlásenkář/maskér (líčení, jednoduché jizvy, filmové efekty, poutkování paruky) - Keramik (točení keramiky na hrnčířském kruhu, práce s hlínou, tvarování) - Sklenář (tvorba jednoduchých uměleckých vitráží) - Kameník - Instalatér - Truhlář (výroba nábytku i hudebních nástroů) - Podlahář - Zahradník - Autoelektrikář - Mechanik elektrotechnických zařízení - Dráteník - Rytec kovů - Zlatník - Odlévač - Oděvní návrhář - Ortoprotetik - Klempíř - Sklenář - Designér pro zpracování drahých kamenů - Knihař - Grafik ... a spousta dalších řemesel. VSTUPNÉ: V ceně vstupného je většina řemeslných workshopů, včetně materiálu a odborného dohledu. Většina z řemeslných stanovišť bude po zaplacení vstupného zdarma.

Některé řemeslné workshopy vyžadující složitější přípravu a materiál budou za poplatek, který není zahrnut v ceně vstupného a platit se bude u daného stanoviště zvlášť. Plné - 80 Kč Snížené (senioři, studenti) - 50 Kč Rodinné - 150 Kč Vstupné pro školy - v pátek 13.5. mají přihlášené školy vstupné zdarma. Festival řemeslných workshopů "Řemesla živě" se uskuteční za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Řemesla živě,...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)