Bardzo fajný večer #4  | divadlo, ženy, zpěv  | Beata Bocek [koncert]| chór žen [projekce] Bio Oko

Bardzo fajný večer #4 | divadlo, ženy, zpěv | Beata Bocek [koncert]| chór žen [projekce] Bio Oko

Adresa:

Praha 7, Františka Křížka 15

Termín: 7.5.2016

7květen sobota 15:30

Žánr: ostatní akcediskuzezdarma


15.30 POLSKÉ DELIKATESY - polské dobroty, které připraví Polský stůl a další bardzo fajné kuchařky

16.30 BEATA BOCEK koncert / 60 minut / vstup zdarma Beata Bocek je zpěvačka a skladatelka, všestranná muzikantka, která zpívá většinou polsky a sama se doprovází na kytaru, harmoniku, ukulele, koncovku či mbiru. V lednu 2016 vydala u Indies Records album O Tobje, ze kterého vybere polské, české a možná i english friendly skladby také pro Bardzo fajný večer. Podvečerní koncert v kavárně bude všem divákům přístupný zdarma. www.beatabocek.com

18.00 ŽENSKÝ CHÓR (Chór kobiet: Magnificat) záznam divadelní inscenace polsky / anglické a české titulky, 50 minut (bez přestávky) 2011 / / vstupné 120/80 CZK koncept, libreto, režie: Marta Górnicka Propracovaný filmový záznam divadelní inscenace „Ženský chór: Magnificat“ polské režisérky Marty Górnické na plátno převádí divadelní scénu, ze které na diváka šeptá, recituje, zpívá, tančí a medituje 26 žen.

Nevšední popkulturní koláž tvoří citáty z Bible, útržky textů Elfride Jelinekové, Adama Mickiewicze, Euripida, ale také části receptů nebo citáty z novin. Choreografie ženského sboru vyjadřuje svěží prolomení stereotypů a klišé, kterými jsou ženy – a to nejen v Polsku – stále nahlíženy. Projekci uvede polská kulturoložka Agata Adamická-Sitek z Instytutu Teatralnego im.

Zbigniewa Raszewskiego, s níž budou mít také diváci po skončení projekce možnost diskutovat. Diskuze bude tlumočena do češtiny a polštiny. Projekce bude v originálním polském znění s českými a anglickými titulky. Po celý podvečer polská hudba a polské drinky na baru. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bardzo fajný večer #4 ...

Výstaviště HolešovicePraha (564 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 370 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 614 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 420 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 585 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 817 m)