První ročník festivalu Praha Žije Hudbou, který proběhne v pátek 13. května, nabídne tu pravou pouliční slavnost! Na programu se podílí na 200 umělců, mezi kterými nebudou chybět ani taková jména jako Lenka Dusilová, Prago Union, Klára Výtisková, Emma Smetana, Xavier Baumaxa, Thom Artway, Floex či Laco Déczi.

Profesionální i amatérští hudebníci, tanečníci, divadelníci a performeři se do projektu zapojili s cílem dokázat, že umění do ulic patří a postavit se tak proti příliš tvrdé regulaci pouličního umění schválené v březnu. Na náměstí Jiřího z Poděbrad, Karlově náměstí, Jungmannově náměstí, Dejvické a Malostranské vyrostou menší pódia, kde najdeme to nejzajímavější z festivalového programu. Na jeden den se v ulicích po celé Praze objeví také desítky míst, tzv. busker pointů, kde se bude hrát a tančit.

Festival Praha Žije Hudbou odstartuje již ve čtvrtek 12. května 2016 odpoledne, kdy se rozehrají pódia a v 19 hodin na Piazzettě Národního divadla se uskuteční oficiální zahájení festivalu v podobě performance souboru Run Operun. Po nabitém festivalovém dni v pátek 13. se program přesune do pražských klubů a barů, kde proběhne oficiální afterparty festivalu. 

Xavier Baumaxa, vlastním jménem Lubomír Tichý je litvínovský písničkář a kytarista. Než se vydal na sólovou dráhu, působil v kapelách V.M.H. a Faulnamusic. Jeho projev je založen na slovních hříčkách, parodiích na různé...
Emma Smetana je česká herečka, muzikantka a moderátorka zpráv. Od dětství zpívá, hraje na klavír a vlastní bezchybně intonuící hlas. Před rokem spojila síly s producentem Jiřím Burianem a výsledkem je album "What l´ve Done",...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

18duben čtvrtek 19:00

18duben čtvrtek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

18duben čtvrtek 20:00

Ubytování v okolí akce Praha žije hudbou

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)