Wayne Escoffery /USA/ & Lukáš Oravec quartet /SK,PL,CZ/

Wayne Escoffery /USA/ & Lukáš Oravec quartet /SK,PL,CZ/

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 29.5.2016
Vstupné:

490,-/590,- Kč

29květen neděle 21:30

Žánr: koncertyjazz


GRAMMY AWARD WINNING TENOR SAXOFONIST

Neil Tesser, jeden z nejvýznačnějších jazzových kritiků dneška, napsal:
"Věnujte zvláštní pozornost Waynu Escofferymu. Jeho neustálá hudební invence od alba k albu dokazuje, že naše jazzová generace našla svoji velkou osobnost.“

Wayne Escoffery se narodil roku 1975, a prvních osm let života strávil v Londýně. Teprve příchod do Spojených států v něm ale probudil lásku k hudbě a ukázal jeho fenomenální talent. V dětství zpíval ve sboru a seznámil se s nástrojem, který mu byl předurčen – saxofonem. Zlomem ve Waynově dalším směřování bylo přijetí do The Thelonious Monk Institute of Jazz Performance. Zde se seznámil s Herbiem Hancockem, který si ho oblíbil, a se svými pozdějšími kolegy: Georgem Colemanem, Jimmy Heathem či Donem Bradenem. Po ukončení studií se roku 2000 přestěhoval do New Yorku a do dnešních dní si zahrál s bezpočtem jazzových uskupení. Od té doby proslul svou úctyhodnou hudební technikou a skutečnou žánrovou univerzálností.

Ve svých jedenačtyřiceti letech má již na kontě deset nahrávek, spolupráci s takovými útvary jako The Eric Reed Septet, Mingus Dynasty či Jazz At Lincoln Center's Music of the Masters, elitní skupiny hudebníků vybraných samotným Wyntonem Marsalisem. Skutečným vrcholem Escofferyho kariéry byla cena Grammy v roce 2011, kterou obdržel spolu s dalšími členy Mingus Big Band. I přes své úspěchy Wayne pokračuje v tvrdé práci a je autorem bezpočtu projektů, kterými obohacuje jazzovou scénu nejen v USA, ale po celém světě.

Jeho spoluhráči budou hudebníci ze zemí visegrádu, vedení nejtalentovanějším slovenským jazzmanem mladé generace, Lukášem Oravcem. Ten je členem RAMA Big Bandu a Big Bandu Gustava Broma, spoluhráčem slavného Iana McDougalla, Jense Christiana Jensena či Geira Lysneho. Jeho kapela Lukáš Oravec Quartet získala za poslední roky řadu prestižních ocenění. Jako jeden z nejlepších jazzových trumpetistů jistě skvěle doplní procítěnou Escofferyho hru.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 22:00

Ubytování v okolí akce Wayne Escoffery /USA/...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)