Rootlessroot: Europium

Rootlessroot: Europium

Adresa:

Praha 7, Bubenské nábřeží 306/13

Termín: 1.6.2016
Vstupné:

250 – 350

1červen čtvrtek 20:00

Žánr: divadloTanec


Josef Fruček a Linda Kapetanea, představitelé známého mezinárodního souboru Rootlessroot, kladou v novém projektu současnou Evropu na vratký vor doprostřed bouře s otázkou: Pro co stojí žít, za co stojí zemřít? Ve velké scénické kompozici hledají odpověď na základní otázky nekompromisním tělesným způsobem, symbolicky a přitom fyzicky neústupně.

Evropské hodnoty – demokratickou vyspělost a humanismus už několik měsíců prověřují proudy uprchlíků na chatrných bárkách v Egejském a Středozemním moři. Tato situace zasáhla autory projektu Europium při zkoumání tématu „západní kultury, západního světa.“ Mýty, dějiny, vzdělanost, kultura – všechny ony hrdé pilíře hodnot evropské civilizace však rozechvěla nová realita, s níž je třeba se vyrovnat. Mezinárodně složený soubor ve velké scénické kompozici odpovídá na základní otázky existence nekompromisním tělesným způsobem, symbolicky a přitom fyzicky neústupně.

Rootlessroot se za deset let své existence prosadila na světové scéně svou neodbytně experimentální, fyzicky radikální a emocionálně naléhavou tvorbou. Pro její díla je typický chaotický, syrový pohyb a hrdinská tematika; autoři v inscenacích často reflektují aktuální společensko-politické dění. Jádro souboru tvoří Slovák Jozef Fruček a řecká tanečnice a choreografka Linda Kapetanea, kteří ale spolupracují s umělci z celého světa, včetně Česka a Slovenska. Významnou součástí jejich práce je výzkum a pedagogická činnost. Kromě mnoha ocenění, získala loni Fručekova choreografie Collective Loss of Memory hlavní cenu České taneční platformy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

2duben úterý 19:30

Gossip

, Jungmannova 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Rootlessroot: Europium

Výstaviště HolešovicePraha (1 241 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 999 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 899 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (769 m)