Tribute to... Frank sinatra

Tribute to... Frank sinatra

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 16.5.2016
Vstupné:

330

16květen pondělí 21:30

Žánr: koncertyjazz


MIRO OCHOTNICKÝ SWING BAND

Francis Albert Sinatra, uměleckým jménem Frank Sinatra (12. prosince 1915, Hoboken – 14. května 1998, Los Angeles), byl americký popový, jazzový a swingový zpěvák, stejně jako herec, patřící k největším hvězdám populární hudby 20. století. Domovskou scénou se stala vystoupení v Las Vegas, z něhož vyrážel na americká i mezinárodní koncertní turné. Mezi hity, které zpopularizoval, se zařadily písně „Strangers in the Night“, „My Way“ či „New York, New York“.

Během své kariéry obdržel jedenáct Cen Grammy, ačkoli ocenění vzniklo v roce 1958, až po dvou vrcholech jeho nahrávací dráhy. Za roli vojína Angela Maggia v dramatu Odtud až na věčnost si odnesl Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli i Zlatý glóbus ve stejné kategorii. Snímek Přítel Joey znamenal zisk Zlatého glóbu za nejlepší výkon v komedii či muzikálu.

V roce 1985 mu Ronald Reagan udělil Prezidentskou medaili svobody. O dvanáct let později získal nejvyšší státní vyznamenání Zlatou medaili Kongresu. Po úmrtí jej americký hudební kritik Robert Christgau označil za „největšího zpěváka 20. století.“ Vnímán je jako jedna z ikonických postav.

Miro Ochotnický je původně trombonistou a členem Bigbandu Neratovice. Zpěvu se kromě trombónu začal věnovat v roce 1996 ještě ve svém domovském Prešově, kde působil v TOP Bigbandu i jako zpěvák různých trvalých nebo sezonních jazzových uskupení (Tralalaband Miloše Železňáka, No More Jazz Martina Marinčáka, Jazzvec Mateje Benka, AMC Petera Adamkoviče a j.) Účinkuje také v programu Famous Swing Melodies s Jakubem
Zomerem a Petrou Vlkovou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

17duben středa 21:00

18duben čtvrtek 20:00

19duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Tribute to... Frank...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)