Mezi ploty opět v květnu: největší český festival s charitativním přesahem se vrací k tradičnímu termínu

Ve dnech 28. a 29. května 2016 se návštěvníci mohou těšit na více než stovku účinkujících na 14 festivalových scénách. Originální akci, která propojuje umění s lidskou sounáležitostí, tentokrát zahájí kapela Divokej Bill. Přijede Michal Hrůza,Pipes and Pints, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Jaroslav Uhlíř, Vladimír Mišík,Lenka Dusilová, PSH, PioSquad, Orion, Jan Potměšil, Tomáš Matonoha, Anna Polívková,Husa na provázku, TeatrNovogo Fronta, Minor a plejáda dalších muzikantů a divadelníků.

Hudební a divadelní festival Mezi ploty, který se každoročně koná na půdě Psychiatrické nemocnice Bohnice, se vrací k jarnímu termínu, na který byli jeho návštěvníci roky zvyklí.
Festivalový areál se podobně jako loni rozdělí do několika oblastí s programem „šitým na míru“ různým typům návštěvníků.

Rodinná zóna
Největší plochu obsadí zóna se spoustou pohádek, her a uměleckých dílen, určená pro děti i rodiče. Vystoupí tu například Ondřej Ruml, DJ Mardoša, Pískomil se vrací, Sto zvířat a další hudebníci, kteří dokážou oslovit celou rodinu.
A děti určitě rády uvidí třeba loutkyJů a Hele v nadživotní velikosti.

Alternativní zóna
Zážitek pro návštěvníky, kteří kladou důraz na svébytnost a vlastní styl, nabídne programová zóna s muzikanty jako Never Sol, Lenka Dusilová, Michal Prokop Trio a Květy.

Street Art Zone
Zejména pro středoškoláky a další mladé lidi bude připravena scéna s velkou dávkou rapu, hiphopu a příbuzných žánrů. K největším hvězdám budou patřit legendární PSH, PioSquad, Smack nebo Orion.

Central Park
Na hlavní scénu před bohnickým kostelem, kterou organizátoři nazvali „Central Park“, protože se stane ústředním bodem pro setkávání všech návštěvníků, přijede řada všeobecně populárních umělců, například Divokej Bill, Sto zvířat, Pipes and Pints , Michal Hrůza, Mňága a Žďorp, Fast Food Orchestra, Rybičky 48, Vladimír Mišík,Jaroslav Uhlířa mnozí další.

Divadelní nabídka
Tradičně silná bude i divadelní složka festivalu. Na prknech bohnického Divadla Za plotem nebo na venkovních scénách zahrají divadla se slavnými hereckými jmény: Vršovické divadlo Mana s Janem Potměšilem, Divadlo LETÍ s Annou Polívkovou, Komediograf s Tomášem Matonohou, Vanda Hybnerová a Lucia Kašiarová, Husa na provázku, Minor, TeatrNovogo Fronta, Divadlo Continuonebo Long VehicleCircus.

„Všichni tito slavní umělci se rozhodli festival podpořit, protože chtějí spolu s námi měnit klima ve společnosti. Chtějí ukázat, že schopnost pomáhat si je něco normálního, něco, co nás jako lidi spojuje. Letošní Ploty vyrostly ze spolupráce mnoha hudebníků, divadelníků, odborníků, organizátorů, sponzorů…

Jsou tedy společným dílem těch, kteří vědí, že lidská duše je něco velice křehkého a cenného,“ říká ředitel festivalu Robert Kozler.

DMS Mezi ploty V souladu s duchem vzájemné pomoci pokračuje v rámci projektu Mezi plotytaké veřejná sbírka se zprávami DMS. Výtěžek směřuje do Nadace BONA, která pomáhá psychiatrickým pacientům s návratem do běžného života.

Úvalská kapela Divokej Bill byla založena v průběhu roku 1997. Během dvou let se ustalovala sestava. Kapela začala koncertovat, mimo jiné hrála i na prvních ročnících Rock for People, díky čemuž navázala spolupráci s Ameba...
Mňága a Žďorp je česká hudební skupina zastupující žánr alternativní rock. Kapela, pocházející z Valašského Meziříčí (přesněji odtud pochází zakládající jádro skupiny), se formovala již od roku 1983. Často se měnilo...
Pipes and Pints vznikli v roce 2006 jako sen Vojty Kaliny o kapele, která míchá punk-rock se špinavým folkem, jaký hrají třeba The Pogues. Brzy se setkal s Tomášem Novotným, klukem se stejným snem okořeněným ještě o vášeň pro...
Sto zvířat je česká klubová kapela hrající hudbu obvykle žánrově zařazovanou jako ska. Byla založena roku 1990 v Praze na základech rock'n'rollového bandu Matěj Čech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

17duben středa 20:00

Lara Fabian 2024 v Praze

, Českomoravská 2345/17 Koncert

17duben středa 21:00

17duben středa 21:00

Ubytování v okolí akce Mezi ploty 2016

Výstaviště HolešovicePraha (3.2 km)

Vila LannaPraha (3.7 km)

Tyn Yard ResidencePraha (5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.1 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.9 km)