Jakub Kořínek + Kateřina Misíková

Adresa:

Praha 1, Liliová 10

Termín: 4.4.2016
Vstupné:

100

4duben pondělí 21:00

Žánr: koncertyrockfolkjazzbluessoutěž


Jakub Kořínek je pražský kytarista, skladatel a zpěvák, který coby samouk začal hrát a zpívat ve svých patnácti letech. Tehdy si začal vytvářet repertoár psaním svých vlastních textů i vlastní hudby. V začátcích bylo jeho působení v oblasti muziky zaměřené převážně na folkově laděné skladby s rockovými, akusticky hranými prvky.

V roce 1999 zakládá duo "Ve znamení panny", se kterým natočil jedinou desku se stejnojmeným názvem. Rok na to se rozpadli a Jakub začal koncertovat sám a v období roku 2003 až 2004 nahrává další desku, tentokrát tedy sólovou s názvem "Kansas City Express".

Jeho dráhu sólového kytaristy a zpěváka lze považovat za samostatnou jen do určité míry, neboť si v roce 2000 vytvořil kolem sebe skupinu muzikantů, se kterou pořádal a stále pořádá "unplugged" bluesové večery "Jakub Kořínek a hosté". Stabilním jádrem je Jiří "George" Jirásek na bicí, Olda Rukavička s doprovodnou kytarou a Petr Němec s basou.

Obohacením koncertů je také ženský hlas, patřící Kateřině Misíkové, se kterou hrál převážně na folkových festivalech a soutěžích. Už za první rok společného účinkování sklidili mnoho vítězství a úspěchů nejen v Čechách, ale zčásti i na Slovensku. Při svých vystoupeních se na pódiích Jakub setkal s pestrou škálou muzikantů, které doprovázel, jako např. Doug Macleod (USA), Papa George (UK), Tim Easton (USA), Jane Preston (Austrálie), Del Rey a Steve James (USA), Lorna Bracewell (USA), se kterou odehrál malé turné po Německu, Lisa Redford (UK), Robin O'Herin (USA), Ernie Hawkins (USA) nebo jazzový a bluesový pianista z Chicaga Dennis Lynch. Z domácí scény to byl například Luboš Andršť.

Oceněním jeho instrumentality je zcela jistě vítězství v soutěži "New blues Generation" v rámci festivalu "Non stop Blues Most 2005", dále zvláštní cena účinkujícímu muzikantovi, aby vystoupil na hlavní scéně prestižního mezinárodního festivalu "Blues Alive 2005" v Šumperku a také pozvání na renomovaný festival "Dobrofest" v Trnavě. Jeho jméno se také objevilo na výběrovém CD evropských hráčů na resophonické kytary "Resophonic Players Of Europe 2005".

Domovskou scénu i manažerskou práci v Music Clubu v Plzni opouští po třech letech, ale ne však napořád. V roce 2006 se totiž stal součástí plzeňské kapely B.A.M. - Bohemian acoustic music, která v lednu 2007 natáčela CD "Live". Ve stejné době Jakub dotáčí své již třetí album "Dvanáct Slov".

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 20:00

Ubytování v okolí akce Jakub Kořínek +...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (191 metrů)

ValentinskaPraha (261 metrů)

The Emblem HotelPraha (310 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (326 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (373 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (379 m)