Severský literární salón – Švédsko

Adresa:

Brno, Kounicova 65a

Termín: 29.3.2016

29březen úterý 18:00

Žánr: ostatní akcesetkánídiskusezdarmaknihy


Brněnská pobočka Skandinávského domu ve spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou a nakladatelstvím Host chystá na jaro 2016 sérii literárních setkání určených široké veřejnosti, která představí literární tvorbu jednotlivých severských zemí.

Třetí setkání se uskuteční 22. 3., a to nad knihou švédského spisovatele Torgnyho Lindgrena Klingsor za účasti překladatele knihy Zbyňka Černíka. Originální biografie fiktivního malíře Klingsora, který svůj život zasvětil výtvarnému zpodobňování zátiší ve snaze zachytit nitro všedních předmětů a odhalit jejich skrytý život.

Švédský kulinářský zážitek skládající se z jemného humoru, mystifikace výtvarných i metafyzických teorií, obalený v jemné lyrice se špetkou lindgrenovského sarkasmu. Setkávání nad danou knihou probíhá vždy poslední úterý v měsíci. Součástí je diskuse s hostem, kterou doplňuje čtení ukázek v češtině i severském originále. Severský literární salón se koná v souvislosti s kampaní #ReadNordic propagující severskou literaturu.

Vstup zdarma. Tituly v dalších měsících: Duben 26. 4.- Finsko Pasi Ilmari Jääskeläinen: Literární spolek Laury Sněžné host: Vladimír Piskoř Květen 24. 5. – Island Audur Ava Ólafsdóttir: Výhonek osmilisté růže www.skandinavskydum.cz/2015/seversky-literarni-salon

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Praze Akce v MČ Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Severský literární...

Vila LannaPraha (416 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 237 metrů)

ValentinskaPraha (1 475 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (995 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 056 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 985 m)