A. B. Yehoshua: Milenec / The Lover (english subs)

A. B. Yehoshua: Milenec / The Lover (english subs)

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 23.3.2016

23březen středa 20:00

Žánr: divadlo


Hrají: Robert Nebřenský, Jitka Prosperi, Anita Krausová, Jan Cina, Miluše Hradská a Petr Šmíd Režie: Radim Špaček / scéna a kostýmy: Jana Preková / hudba: Ivan Acher / dramatizace a dramaturgie: Matěj Samec / produkce: Dominika Andrašková První divadelní uvedení vynikajícího izraelského bestselleru.

Děj se odehrává se v Haifě v roce 1974, těsně po skončení Jom-kipurské války, která začala šokujícím útokem Egypta a Sýrie na Izrael, který – ač z války nakonec vyšel vítězně – utrpěl obrovské ztráty, 2838 padlých a 8800 zraněných. Hlavní hrdina Adam hledá milence své ženy, který byl odvelen do války, ale nevrátil nevrátil se a nikdo o něm nemá zprávy. Pátrání po něm se stává zároveň hledáním vlastní identity, svého místa na světě i cesty ze samoty.

Příběh neobyčejné lásky, která se vymyká všem pravidlům a normám, která je nelaskavá a nepohodlná podobně jako izraelský poválečný stav společnosti, avšak pro kterou přesto postavám stojí za to žít. Inscenace je divadelním debutem úspěšného filmového režiséra Radima Špačka, mezi jehož díla mj. patři snímek odehrávající se během války v bývalé Jugoslávii Mladí muži poznávají svět (1996) či oceňovaná Pouta (2009).

„Pracovat jako divadelní režisér je něco, co jsem si už dlouho přál. A jsem rád že k tomu dojde zrovna tady v MeetFactory,“ řekl Radim Špaček den po první čtené zkoušce. Vstupné 200 Kč, sleva pro studenty a ZTP 40%. Rezervace na rezervace.divadlo@meetfactory.cz Nebo nakupujte lístky online na meetfactory.cz 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce A. B. Yehoshua: Milenec...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)