Festival bulharských filmů 2016

Festival bulharských filmů 2016

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 11.2.2016 17.2.2016
Vstupné:

100 Kč

11úno - 17úno celý den

Žánr: festivalyfilmbulharský film


Osmý ročník Festivalu bulharských filmů organizuje Velvyslanectví Bulharské republiky v ČR a Bulharský kulturní institut v Praze. Festival proběhne ve dnech od 11. do 17. února 2016 v kině Lucerna a v kině Evropský dům.

Vstupné v kině Lucerna činí 100 Kč, do kina Evropský dům je vstup zdarma.

Vstupenky je možné zakoupit v on-line prodeji kina Lucerna. Všechny filmy jsou opatřeny anglickými a českými titulky. Spoluorganizátory jsou Zastoupení Evropské komise v ČR, kino Lucerna, partnery Film Europe a bulharské Národní filmové centrum. Více informací, synopse filmů a celý program včetně doprovodného brzy zveřejníme.

#EUNIC Festival jako jediný přináší českému publiku každoročně nejnovější bulharské hrané i dokumentární filmy, které byly uvedeny v rámci prestižních filmových festivalů po světě. Letos jsou do programu nově zapojeny i současné krátké filmy.

Festival bude zahájen ve čtvrtek 11. února 2016 v kině Lucerna celovečerním filmem režisérské dvojice Kristiny Grozevy a Petar Valčanova Lekce, který divákům nabídne strhující příběh mladé učitelky, která se rozhodla dát třídnímu zlodějíčkovi pořádnou lekci. Životní lekci lekci však dostane sama. Film představí jeho tvůrci osobně, těšit se můžeme i na herečku v hlavní roli Margitu Goševovou.

Páteční program bude patřit filmu Barter režiséra Atanase Kirjakova. V sobotu večer nás westernová atmosféra přenese bohem zapomenutého místa uprostřed balkánských lesů, kde vládne Hombre Dokumentární filmy budou i letos promítány v kině Evropský dům. Své filmy i letos představí filmoví tvůrci, režiséři a herci. V rámci doprovodného programu je připravena výstava filmových plakátů Ten film miluju!, která v kavárně Lucerna a v Bulharském kulturním institutu poběží do 26. února 2016.

V Evropském domě bude možné si prohlédnout výstavu Bulharské folklorní motivy (26.1.-26.2.). 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival bulharských...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (720 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (797 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (873 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (688 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (510 m)