Projekce filmu Velká země

Adresa:

Praha 1, Jungmannovo náměstí 767/6

Termín: 3.11.2015

3listopad čtvrtek 01:00

Žánr: filmprojekce


Láska, boj o vodu a odmítnutí násilí. Gregory Peck ztělesňuje prototyp charakterního muže. A vzácným hostem projekce a diskuse o filmu bude herec Viktor Preiss.

Vstupenky za 50 Kč je možné zakoupit i předem na recepci Era světa (Jungmannovo nám. 767) od pondělí do pátku od 8:30 do 19 hodin. Výtěžek ze vstupného jde na podporu aktivit neziskových organizací v Era světě (např. Konto bariéry, Linku bezpečí, Sportovní klub vozíčkářů Praha, Centrum paraple aj.)

Velká země (1958, USA, režie William Wyler, 167 min) << Bývalý námořní kapitán James McKay přijede na Západ se svou snoubenkou Patricií Terrillovou. Mladá žena je dcerou nejmocnějšího muže v kraji, majitele obrovského ranče Henryho Terrilla. James se budoucímu tchánovi zamlouvá, ovšem jen do chvíle, kdy odmítne bránit se proti násilí.

Do tohoto kraje ruka zákona nedosáhne a muži musejí často bojovat s honáky Terrillova konkurenta Rufuse Hannasseyho. V sázce je totiž drahocenná voda, kterou oba rančeři potřebují pro svůj dobytek. Nenávist mezi oběma rody vrcholí a schyluje se k válce. James neví, jak to na Divokém západě chodí, přesto však stále odmítá změnit své zásady. Jen málokdo vidí, že je v mnoha ohledech statečnějším mužem než místní rváči a siláci...

Klasický film Williama Wylera vznikl v roce 1958. Je ukázkou toho, že i western lze vytvořit bez zbytečné surovosti, s důrazem na hloubku charakterů a přitom divácky přitažlivě. Své samozřejmě sehrálo vynikající herecké obsazení s Gregorym Peckem v čele.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Projekce filmu Velká...

Tyn Yard ResidencePraha (546 metrů)

The Emblem HotelPraha (569 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (594 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (430 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (433 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (336 m)