Za noci našeho bytí - premiéra

Za noci našeho bytí - premiéra

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 29.10.2015

29říjen čtvrtek 01:00

Žánr: divadlo


Podle textů Fernanda Pessoy a Hermana Melvilla Scénář: Patrik Hlavsa Režie: Lucie Ferenzová Výprava: Mariana Dvořáková Hudba: Max Dvořák Dramaturgie: Matěj Samec Produkce: Dominika Andrašková

Hrají: Jakub Šmíd, Jana Kozubková, Anita Krausová "A tak my jsme byli nejasně dva a žádný z nás nevěděl jistě, jestli ten druhý není on sám, jestli ten nejistý druhý vůbec žije." Fikce faustovského intermezza o nutnosti mluvit a vůli mlčet. Těžko uvěřit, že nemůžeme dojít sjednocení s Bohem, ať už je tím míněno cokoliv.

Existuje omyl Cesty, omyl Hostince a omyl Jeskyně. Omyly cesty jsou takové omyly, kdy je cesta sama považována za cíl. Omyly Hostince jsou ty, kdy je polovina cesty považována za cestu celou. Omyly Jeskyně jsou pak ty, kdy je Jeskyně, jež se nachází na úpatí Hradu, považována za Hrad.

Scénář vychází z díla amerického spisovatele Hermana Melvilla (1819 - 1891) a jeho prózy Písař Bartleby a díla portugalského spisovatele Fernanda Pessoy (1888 - 1935). Tvůrčí tým inscenace připravil v minulém roce v Divadle MeetFactory adaptaci románu Ingeborg Bachmann Malina.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Za noci našeho bytí -...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)