Bořek Šípek / Ouf Of Limits

Bořek Šípek / Ouf Of Limits

Adresa:

Praha 2, Jiráskovo náměstí 1981/6

Termín: 6.10.2015 28.2.2016
Vstupné:

90 Kč / 50 Kč

6říj - 28úno celý den

Žánr: výstavyarchitekturadesign


Umělecká galerie Art Salon S v Tančícím domě uvádí retrospektivní výstavu českého výtvarníka, designéra a architekta Bořka Šípka s názvem Out Of Limits. V nově zrekonstruovaném druhém patře Tančícího domu bude ve velkolepé instalaci představeno téměř 200 děl od skleněných uměleckých objektů až po designové kousky nábytku, které Bořek Šípek vytvořil během posledních 20 let.

Součástí výstavy budou také díla z období začátků jeho tvorby či váza s názvem Neuchopitelný šípek, kterou pro Bořka Šípka navrhl bývalý český prezident Václav Havel.

Baví mě dávat věcem duši, vytvářet ze zdánlivě podřadných a často jen praktických objektů naše hodnotné partnery. Objekty s duší nás oslovují a provokují k reakci - můžeme je nesnášet, odsoudit nebo obdivovat, milovat či se jich zmocnit. Mohou se stát doprovodem našeho každodenního i svátečního života,” popisuje výstavu Bořek Šípek.

Návštěvníci výstavy budou moci zhlédnout rozmanitou rodinu objektů – vázy, mísy, karafy, skleničky, lustry, porcelánové hrnečky, misky, talíře, židle, křesla, stoly, skříně, knihovny, lampy či svícny, které mají svou vlastní existenci, svůj charakter, jenž spojuje a drží pohromadě jejich autor, Bořek Šípek.

Jedním z nejcennějších děl výstavy Out Of Limits je skleněná váza s názvem Neuchopitelný šípek. Vázu, připomínající stonek šípku hustě posetý trny, navrhl v roce 2004 Václav Havel. Nákres vázy daroval Bořkovi Šípkovi k jeho 55. narozeninám, který v době Havlovi prezidentské funkce pracoval pro Pražský hrad. Sedm let poté Bořek Šípek vázu podle návrhu Václava Havla vyrobil v limitované kolekci sedmi kusů. Návštěvníci výstavy budou moci vidět čtvrtý a poslední neprodaný kus z celkových sedmi.

Bořek Šípek je známý především jako sklářský́ výtvarník a hradní architekt prezidenta Václava Havla, je však také autorem rozličných kusů nábytků, ať už jsou to židle, křesla, pohovky, knihovny nebo kabinety. Na své výstavě Out Of Limits v Tančícím domě vystaví sérii dýhovaného intarzovaného nábytku, k jehož tvorbě byl autor inspirovaný řeckou a aboridžinskou mytologií.

Výstava Out Of Limits bude ve v galerii Art Salon S Tančící dům k vidění do 28. 2. 2016. Vstupné je 90 Kč pro dospělé a 50 Kč pro studenty a seniory.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bořek Šípek / Ouf Of...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (334 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 180 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 253 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (789 m)