Farmářské trhy Petřiny

Adresa:

Praha 6, Na Větrníku

Termín: 10.9.2015

10září čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcetrhygastrofoodfarmáři


V době největší úrody přichází pořadatelé farmářských trhů na Kulaťáku s novinkou – Farmářskými trhy na Petřinách (od 10-18h) Pořadatelé vyhověli zájmu lidí o trhy i na jiném místě než v Dejvicích a v jinou dobu než o víkendu a ve čtvrtek 10.9. startují Farmářské trhy na Petřinách.

Pro zájemce o kvalitní potraviny se známým původem bude tak k dispozici ve více než třiceti stáncích rozsáhlý sortiment. Na své si přijdou i ti, kteří vařit nechtějí a chtějí se na trhu najíst nebo si odnést hotové jídlo domů. Mirek Dušek ze spolku, který trhy organizuje, k tomu uvádí „Na Petřinách budeme mít kompletní sortiment ovoce a zeleniny, několik pekařství s desítkami pekařských a cukrářských výrobků, maso i masné výrobky, mléčné výrobky, ale například i grilované ryby nebo pravé těstoviny od Itala. Přípravu jsme nepodcenili a věříme, že to návštěvníci ocení.“

Září patří na farmářských trzích tradičně k vrcholům sezony. Vrcholí sklizeň českého ovoce i zeleniny. Dobíhají některé letní druhy ovoce jako jsou broskve, jahody, maliny, ostružiny, borůvky a zároveň se sklízí jablka, švestky, hrušky a dalších druhy. Přichází sklizeň vína a na ní navazující produkce českých, respektive moravských burčáků.

K dispozici je nepřeberné množství zeleniny. V posledních letech se na naše stoly vrátily nebo přibyly zejména různé druhy cuket, velmi oblíbených dýní, na farmářských trzích najdete ale i například nové druhy barevné mrkve i méně známé druhy zeleniny jako lilek, pastinák a bylin a farmáři vám rádi poradí, co s nimi. Na zimu se můžete zásobit českým česnekem a cibulí, kterých na trhu najdete mnoho druhů.

Kompletní seznam prodejců a podrobnosti najdete na www.farmarske-trhy.cz na FC: https://www.facebook.com/farmarsketrhy?fref=ts

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Farmářské trhy...

Villa St. TropezPraha (2.5 km)

The Golden Wheel HotelPraha (3.2 km)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (3.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.3 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3.3 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (3.9 km)