Vlk a hlad

Vlk a hlad

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 6

Termín: 13.9.2015

13září čtvrtek 01:00

Žánr: divadloloutkovépro dětizdarma


Délka představení: 45 minut
Pro děti od 3 let

Dejte vlkovi hlad a on pohne nejen světem vaší fantazie, ale také zažitým světem pohádek, který už vám nikdy nebude připadat stejný. Naplno si totiž uvědomíte, že možné je v něm všechno, co si člověk dokáže vymyslet.

Komorní představení dvou známých pohádkových příběhů, propojených hlavní postavou Vlka, kterého jednoho temného zimního večera navštíví Hlad! A tato „zlá návštěva“ přinutí náhle zoufale hladového vlka jednat – tedy hledat nejbližší potravu. Cestou narazí nejen na tři malá nezbedná kůzlátka čekající na svou maminku, ale také na Karkulku a její babičku.

Autorská pohádka Jakuba Folvarečného je pro diváky jakéhokoli věku. Dodnes ji hrál v sedmi dalších zemích Evropy, v šesti různých jazycích, v mnoha školkách, školách, na univerzitách, na faře i v hospodě…

Představení bylo oceněno jako nejlepší představení na Liberecké Mateřince 2011 a mezinárodním festivalu loutkového divadla v Mariboru 2014.

Jedná se o představení, které cíleně pracuje s dětskou imaginací, bylo používáno v rámci preventivních intervencí na prvním stupni základních škol v programu “Mluvme s dětmi kompetentně”.

Vše co jsem v tomto představení použil bylo nalezeno na ulicích Helsinek, obdrženo jako dar od mých finských přátel nebo jinak zdarma opatřeno a proto tomuto kusu říkám punkové loutkové divadlo.

Festival Mateřinka Liberec: “Úžasné při tomto představení bylo znovupotvrzení skutečnosti, že když se děti správně navedou a zaujmou, jsou schopny přijmout i nejbláznivější nápad. V pohádce Vlk a hlad snad nikomu nedělalo problém přistoupit na to, že babička je telefonní sluchátko nebo že nákupní taška nalezená v helsinském autobuse je hlad a Karkulka že za babičkou putuje v červeném košíčku…”
Zuzana Vojtíšková, 18. 06. 2011

Jakub Folvarčný je básník, dramatik, režisér, zpěvák a herec v jedné osobě, který žije a tvoří na volné noze. Výsledkem jeho tvorby jsou divadelní představení pro dospělé i pro děti, písně a skladby, scénické básně, divadelní a básnické improvizace, televizní scénáře. Můžete jej znát z divadel Alfred ve dvoře, Ponec nebo Potrvá, ze scény české Slam Poetry, z kapely Střídmí klusáci v kulisách višní, z festivalu Vyšehrátky a z mnoha jiných míst, kde hrál některé ze svých představení překračujících žánry a věkové rozdíly. Píše pro TV déčko-pořad TV MINIUNI.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vlk a hlad

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (331 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (801 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 000 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (688 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (445 m)