Vedrana Subotic v Praze

Vedrana Subotic v Praze

Adresa:

Praha 1, Malostranské nám. 13

Termín: 24.7.2015
Vstupné:

zdarma

24červenec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyklasická hudbavážnáklasika


Ludwig van Beethoven: Klavírní sonáty Sonáta g moll, op. 49 č. 1 Sonáta G dur, op. 49 č. 2 Sonáta c moll, op. 13 Patetická Sonáta Es dur, op. 27 č. 1 Sonáta cis moll, op. 27 č. 2 Vedrana Subotic, klavír 24. 7. 2015 Sál Martinů, Lichtenštejnský palác Malostranské náměstí 13 | Praha 1 vstup zdarma

Slavná americká virtuoska Vedrana Subotic získala mezinárodní renomé u kritiky i publika díky své vybroušené interpretaci, bohaté tonální paletě, svrchovanému technickému mistrovství a neobyčejné muzikalitě. Vedrana debutovala ve svých devíti letech a záhy se dostala na televizní obrazovky své rodné, dnes již bývalé Jugoslávie.

Hru na klavír studovala u renomovaných umělců, jakými jsou např. Arthur Schnabel, Rosina Lhevinne, Robert Goldsand, Rudolph Serkin nebo Vladimir Horowitz. Poté co zvítězila v jugoslávské národní klavírní soutěži, přesídlila do USA, kde působí dodnes jako sólistka, komorní hráčka a také profesorka hudby na univerzitě v Utahu.

Vedrana kromě USA působí také po celé evropě a je vyhledávanou interpretkou sólových i orchestrálních koncertů. Z posledních jejích aktivit připomeňme koncertní turné v Porto Ricu, premiéru komorního koncertu Albana Berga v Utahu, vystoupení s Dubrovnickým symfonickým orchstrem v sólovém partu Beethovenova klavírního koncertu či provedení Prokofjevova Třetího klavírního koncertu v New Yorku.

Vedrana se dále představila na festivalech v Nis, Srbsku, Dubroníku, Houstonu, Salt Lake City a spolupracovala s umělci, jako Joseph Silverstein, Paul Neubauer nebo David Porter. Koncertní činnost Verdanu zavedla i do Bratislavy, Prahy, Bělehradu, Londýny, Benátek a řady koncertních síní USA a Kanady. Od roku 2003 je Vedrana Subotic členkou prestižní rodiny umělců předního světového výrobce klavírů Steinway.

Kromě intenzivní koncertní činnosti Vedrana působí jako profesorka na univerzitě v Utahu, kde již sama vychovala řadu nadějných umělců, a pořádá zde také respektované komorní koncertní řady. Je také častou porotkyní prestižních klavírních soutěžích a pořádá mistrovské kurzy nejen v USA.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vedrana Subotic v Praze

The Golden Wheel HotelPraha (231 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (763 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 043 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (262 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (290 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (916 m)