Saudek & Saudek 80

Saudek & Saudek 80

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí 15

Termín: 24.4.2015 14.2.2016
Vstupné:

Neuvedeno

24dub - 14úno celý den

Žánr: výstavykresbykomiks


Výstava uspořádaná k významnému životnímu jubileu obou umělců, je průřezem jejich tvorby. Sto šedesát kreseb Káji Saudka a stovku fotek jeho dvojčete Jana představuje výstava k jejich osmdesátinám v Gallery of Art Prague, která potrvá až do konce ledna 2016.

Česká umělecká scéna snad nikdy nezažila pozoruhodnější dvojici, než jsou bratři – dvojčata Kája a Jan Saudkovi. První, vynikající výtvarník a komiksový kreslíř, jehož nezaměnitelný rukopis se objevil také v několika filmech, druhý, svérázný fotograf s osobitým stylem, věnující se hlavně ateliérové tvorbě převážně na téma žena, nositel francouzského Řádu umění a literatury z roku 1990.

Výstava uspořádaná k významnému životnímu jubileu obou umělců je průřezem jejich tvorby od 60. let 20. století až po současnost.Výběr z celoživotního díla Jana Saudka. Téměř 100 fotografií mapujici tvorbu z ateliéru Jana Saudka. Součástí expozice bude i replika slavného okna a artefakty známé z fotografií Jana Saudka, například pomalovana židle a paraván.

Průřez celoživotní tvorbou Káji Saudka. Na výstavě budou k vidění kresby a fragmenty komiksů od 50. let minulého století. V jedné části galerie bude vybudována replika ateliéru Káji Saudka a k vidění budou i ukázky z filmové tvorby.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Saudek & Saudek 80

Tyn Yard ResidencePraha (169 metrů)

The Emblem HotelPraha (268 metrů)

ValentinskaPraha (390 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (105 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (153 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (653 m)