Kalifornská mlha

Kalifornská mlha

Adresa:

Praha 1, Řeznická 17

Termín: 11.5.2015
Vstupné:

350

11květen čtvrtek 19:30

Žánr: divadlodivadlo činohra drama


Stephen Sachs
 
Stanete se svědkem bouřlivého i komického souboje, nejen o pravost díla Jacksona Pollocka, mezi zemitou barmankou Maude a suchoprdským expertem na výtvarné umění Lionelem, ale o smysl života vůbec, o odvahu a sílu umět vstát a žít, nepoddat se nepřízním osudu, nenechat se ničím ani spoutat ani převálcovat. 

"...Pollock byl Kerouac na plátně: jediní opravdoví lidi, co znám, jsou blázni, blázni do života, ukecaní cvoci, kteří mají být spaseni, ti kteří chtějí mít všechno – a hned!, ti, kteří nikdy nezívají a neříkají věci, co se sluší, ale hoří, hoří, jako báječná rachejtle, co se rozprskne a vystřelí tisíce pavoučích noh proti hvězdám...vnikám do každého obrazu, když ho maluju.“ ...pokládal plátno na zem jako milenku, sehnul se k němu, rozkročil se nad ním, dráždil ho, mumlal k němu jako šílenec, mazlil se s ním, šeptal k němu, dráždil ho, a pak ...do něj vstoupil...žádný štětec se nikdy nedotknul plátna. Štětcem bylo jeho tělo, tvořilo umění ve vzduchu, vychylovalo barvu tak, aby dopadla tam, kam chtěl, slintal ji, prskal, krvácel na plátno, ejakuloval, stříkal na plátno, obrazy jako horečka, umění jako extáze, čirá vášeň... 
Zdroj: Stephen Sachs - Kalifornská mlha, překlad Pavel Dominik 

Stephen Sachs je jeden z nejuznávanějších současných dramatiků Spojených států amerických. Jako režisér působí nejen USA, ale i v Kanadě a Velké Británii. Je spoluzakladatelem prestižní a progresivní komorní scény v Los Angeles Fountain Theatre. Jeho divadelní hry i režie byly mnohokrát nominovány a oceněny různými uměleckými cenami.

Tato hra dostala v roce 2009 cenu za nejlepší hru i inscenaci roku. Byla obrovským hitem nejen v USA, ale i v Londýně. Jedná se o konfrontaci dvou protichůdných světů, která s velkou ironií a nadsázkou odhaluje předstíranou odbornost a faleš celého systému obchodu s uměním. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 20:00

Dva sešity

, Františka Křížka 36 Divadlo

20duben sobota 14:00

Troja

, Na Příkopě 31 Divadlo

20duben sobota 17:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

Ubytování v okolí akce Kalifornská mlha

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (453 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (675 metrů)

Royal Court HotelPraha (954 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (824 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (553 m)