Prague Photo - fotografický veletrh 2015

Prague Photo - fotografický veletrh 2015

Adresa:

Praha 1, náměstí Franze Kafky 3

Termín: 20.4.2015 26.4.2015

20dub - 26dub celý den

Žánr: výstavyslavnostifotografiefotkyPrague Photoveletrh


V Kafkově domě se představí nejširší plejáda jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií, prezentovány budou originály téměř 190 autorů, a to jak současných, tak i klasiků. Své kolekce autorských fotografií uvedou např. Artinbox Gallery,  Archiv BaM Chochola, Thalia Picta, Art Residence Zahradnik, Galerie Gambit, Galerie Millennium, IndigoSpace aj.

Stále více se prosazuje forma pop-up prezentací jednotlivých fotografů – letos jsou to např. Magdalena Blahová, Robert Carrithers, Tomáš Paulus, Antonio Cossa aj.

Tradičně PRAGUE PHOTO uvede obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace fotografů – studentů a čerstvých absolventů sedmi odborných škol (Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem, škola střední a vyšší odborné školy Michael a Orange Factory, Vysoká škola umění Bratislava).

Oživením jsou každodenní workshopy, projekce a živé prezentace přímo v expozicích.

K základním českým autorům letos přibyli fotografové z Polska, Ruska, Slovenska a USA, poprvé se také bude prezentovat italské vydavatelství Image in Progress. Ojedinělé soubory, v Praze dosud nevystavené, přinášejí například Dita Pepe, Tereza z Davle, Robert Carrithers a další.

Již od vzniku přehlídky je na návrh odborné komise každoročně udělována mladému fotografovi do 35 let cena Young Prague Photo Award. Díky tomuto ocenění zaznamenali dosavadní laureáti značně zvýšený zájem o svoji práci a tento kredit jim následně přinesl i zajímavé nabídky ze zahraničí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Photo -...

The Emblem HotelPraha (79 metrů)

ValentinskaPraha (201 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (240 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (130 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (137 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (660 m)