Bobby McFerrin

Bobby McFerrin

Adresa:

Praha 8, Pernerova 652/55

Termín: 7.6.2015
Vstupné:

590 - 3 990 Kč

7červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyworld musiccapellajazz

Umělci: Bobby McFerrin


Legendární hlasový mág Bobby McFerrin přijede 7.6.2015 okouzlit Prahu! Po dvou veleúspěšných koncertech Lary Fabian teď do Prahy přiveze BTL Agency i legendárního capella zpěváka - Bobbyho McFerrina.

Držitel deseti cen Grammy - Bobby McFerrin - prodal přes 20 miliónů kopií svých alb, jichž doposud vyšlo patnáct. Ve svém zpěvu kombinuje jazz, klasiku, world music, ethno i folk se svými originálními hudebními nápady. Právě díky bohatosti vlivů a neutuchající chuti experimentovat vzniká nadčasová hudba, která překračuje žánrové i zeměpisné hranice a dotýká se všech kultur.

Bobby McFerrin velmi osobitým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, přičemž jedinečná atmosféra jeho koncertů vyniká díky improvizaci a nenucenému kontaktu s publikem. Pět ze svých deseti cen Grammy získal v kategorii Nejlepší jazzový mužský zpěv. Do povědomí široké veřejnosti se nejvíce zapsal skladbou Don't Worry, Be Happy.

McFerrin, jenž spolupracoval například s violoncellistou Yo-Yo Mou a jazzovými pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem, není jen vynikajícím zpěvákem a skladatelem filmové hudby. Je i uznávaným dirigentem, který s taktovkou v ruce spolupracoval mimo jiné s Vídeňskou filharmonií.

Bobby McFerrin (* 11. března 1950, Manhattan, New York) je americký jazzový a capella zpěvák, skladatel a dirigent. Je držitelem mnoha ocenění, ale do povědomí široké veřejnosti se nejvíce zapsal skladbou Dont Worry, Be Happy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bobby McFerrin

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 018 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 236 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 239 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (309 m)