Art Prague 2015

Art Prague 2015

Adresa:

Praha 1, náměstí Franze Kafky 3

Termín: 24.3.2015 29.3.2015
Vstupné:

Základní: 90,- Snížené: 60,-

24bře - 29bře celý den

Žánr: výstavyArtPragueuměnímoderní


Celkem 34 expozic nabídne díla téměř všech výtvarných oborů - malba, kresba, grafika, socha, umělecké sklo, instalace, videoprojekce aj. Vernisáž se koná v pondělí 23.3. 2015 v 18hodin.

Čtrnáctý ročník ART PRAGUE má zvláštní specifikum: Nově přichází organizátoři s konceptem postupného propojováni České republiky se zahraniční uměleckou scénou. Jako první zvolili scénu německou. K participaci byly přizvány berlínské galerie Urban Spree, SomoS a projekt Santa Lucia Situations. V rámci veletrhu se budou konat diskusní panely za účasti odborníků a umělců jak z České republiky, tak i z Německa.

Cílem je podpořit vztahy mezi oběma zeměmi na poli výtvarného umění, rozšířit vzájemnou podporu uměleckých projektů a zvýraznit roli Prahy v evropském výtvarném kontextu. V dalších ročnících se uvažuje o spolupráci s uměleckou scénou v Rakousku, dále Francii a Holandsku. Po několikaleté zkušenosti s rozsahem této výtvarné přehlídky bude zachována koncepce soustředění všech vystavujících subjektů – galerií pod jednou střechou, a to již potřetí v Kafkově domě.

Vedle každoročních účastníků ART PRAGUE - například Galerie Litera, Galerie Millennium,
The Chemistry Gallery, Galerie Gambit, Galerie Vltavín, Galerie Peron, Galerie ArtinBox aj., se představí galerie z Německa, Francie a Taiwanu, ale i nově vzniklé galerie a umělecká uskupení v Praze a v celé České republice.

Na přehlídce budou kromě děl zavedených tuzemských jmen (například Zdeněk Sýkora, Michael Rittstein, Bedřich Dlouhý, Milan Kovanda, Květa Pacovská, Milan Grygar, Jiří Načeradský, Jaroslav Róna, Petr Nikl, Michal Singer, Václav Bláha, aj.) hojně prezentována díla nejmladší generace – studentů a čerstvých absolventů uměleckých škol. Toto výstavní fórum tak umožňuje mladým umělcům často jejich úplně první prezentaci na veřejnosti (v tomto směru se specializují The Chemistry Gallery a Indigo Concept Space).

Mimo tradiční galerijní prezentace se návštěvníci mohou těšit i na bohatý doprovodný program zahrnující například živá vystoupení umělců, tematické přednášky a diskuse či Nocturno (26. 3. 2015), v jehož rámci bude veletrh přístupný veřejnosti i v pozdních hodinách.

Stejně jako v předchozích letech, i letos vybere čestná porota umělce do 35let, který obdrží cenu „ART PRAGUE Young Award“, jež mu umožní další profesní rozvoj nejen finančním příspěvkem na tvorbu, ale hlavně poskytnutím výstavní plochy v rámci následujícího ročníku veletrhu. Neodmyslitelnou součástí veletrhu ART PRAGUE je již tradičně katalog shrnující představená díla. Aktualizované informace o veletrhu a doprovodném programu lze nalézt na webových stránkách www.artprague.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Art Prague 2015

The Emblem HotelPraha (79 metrů)

ValentinskaPraha (201 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (240 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (130 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (137 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (660 m)