Generálka na čarodějnice

Generálka na čarodějnice

Adresa:

Praha 7, Trojská 800/196

Termín: 24.4.2015

24duben čtvrtek 01:00

Žánr: výstavypro dětisoutěž


Čarodějnice se sletí v trojské botanické zahradě o týden dříve

Pálení čarodějnic neboli Filipojakubská noc, starý zvyk, kterým se vítá přicházející teplé období, se tradičně koná v noci z 30. dubna na 1. května. V trojské botanické zahradě si můžete tento magický čas užít o týden dříve při akci Generálka na čarodějnice, a to v pátek 24. dubna od 15 do 19 hodin v Ornamentální zahradě.

„Slet čarodějnic je oblíbenou akcí dětí i dospělých. Čarodějnice se slétnou v botanické zahradě, odloží svá košťata a užijí si zábavné odpoledne. Bude se zpívat u ohně, soutěžit, pro děti připravujeme dílničky, ve kterých si vytvoří postavičky čarodějnic či jiných strašidel. A kdo bude mít hlad, může si sám opéct špekáček. U pálení čarodějnic nesmí chybět zapalování ohně, a to začne v 17 hodin,“ říká Věra Bidlová, ředitelka Botanické zahrady Praha.

Program čarodějnického odpoledne je opravdu bohatý. K tradiční stavbě májky a jejímu zdobení pentlemi budou k vidění i vyzkoušení také netradiční aktivity. „Zahradou se budou procházet umělci na chůdách, součást programu budou i žongléři. Kdo se tak bude chtít naučit žonglovat nebo si vyzkoušet, jaký je pohled na svět z chůd nebo si dokázat, zda zvládne udělat alespoň pár kroků, má jedinečnou příležitost,“ upozorňuje na zajímavosti Hana Kovaříková, koordinátorka akce.

Ornamentální zahrada se, jako každý rok, promění v magické místo plné čarodějů a čarodějnic. „Aby byl slet opravdu povedený a čarodějnicemi se zahrada jen hemžila, budeme rádi, když dorazí malí i velcí v kostýmu, s kloboukem či koštětem. Fantazii se meze nekladou. Věřím, že nám opět podaří vykouzlit pro návštěvníky nezapomenutelný zážitek,“ říká Kovaříková.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Generálka na...

Vila LannaPraha (1 820 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2 km)

The Emblem HotelPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3.2 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4 km)