Phantom - černé divadlo

Phantom - černé divadlo

Adresa:

Praha 2, Vinohradská 48

Termín: 8.4.2015
Vstupné:

490

8duben čtvrtek 01:00

Žánr: divadlotaneční


Tajemná postava s maskou zvaná „FANTOM“ poprvé diváky okouzlila v roce 1916 v hororovém filmovém zpracování, které se nedochovalo. Po různých jevištních i filmových verzích přichází ve formě černého divadla. Zářivá maska vám otevře dveře do 15 tanečně pantomimických obrazů složených z nejlepších scén souboru HILT od roku 2006 v kombinaci s novými. Žánr černého divadla sbírá světové úspěchy již od roku 1955 a jeho základnou se stala Česká republika. Vizuální efekty, vznášející se postavy a kouzlo barev v nekonečném prostoru absolutní tmy je dechberoucím divadelním zážitkem. Autor představení, Theodor Deutsch Hoidekr, již zrežíroval několik show černého divadla a spolupracoval mimo jiné s největší filmovou star Bollywoodu Abhishekem Bachchanem na galavečeru v New Delhi.

Černé divadlo je druh divadelní produkce. Spočívá ve využití principu černého kabinetu, kdy na zatemněném jevišti nejsou černě oddění herci s rekvizitami z hlediska diváka vidět proti černému pozadí. Rekvizity, předměty a objekty, osvětlené zdroji ultrafialové záření nebo pohyblivými bodovými reflektory, se tím stávají schopné pohybu a tedy i vlastního osobitého života.

Černé divadlo má svůj prapůvod v Asii a v dnešní době se v různých podobách dá nalézt po celém světě.  Praha se považuje za domov černého divadla. V současnosti v Praze nalezneme okolo 10 černých divadel. Tento fenomén začal okolo roku 1970 díky panu Jiřímu Srncovi a pokračoval mnoha dalšími umělci až do dnešní podoby.

Na webu divadla HILT se dozvíte vše o našem souboru HILT a zároveň o černém divadle všeobecně. Provedeme vás kouzlem, kterým naplňujeme zahraniční i česká jeviště. Ukážeme vám, čím jsme černé divadlo v současnosti obohatili, že již to není jen hra loutek, ale i živé hudby a taneční show.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

20duben sobota 10:30

20duben sobota 11:00

20duben sobota 14:00

Ubytování v okolí akce Phantom - černé divadlo

Žižkovská televizní věžPraha (817 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (858 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 089 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (808 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 458 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 726 m)