Konference: Stavby z přírodních materiálů 2015

Adresa:

Praha 5, Drtinova 557/10

Termín: 27.2.2015 1.3.2015
Vstupné:

1500 Kč pátek až neděle, pá + ne 400 Kč, sobota 900 Kč

27úno - 1bře celý den

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzyworkshopsetkáníkonferencedesign


Občanské sdružení Baobaby o.s. srdečně zve všechny příznivce přírodního stavitelství, úsporných technologií, přírodních stavebních materiálů, permakulturního designu, komunitního života, holistického přístupu k bydlení, organické architektury a svépomocného stavění na druhý ročník „Konference stavby z přírodních materiálů“, která se koná v příjemných prostorách klubu Impact Hub v Praze od pátku 27.2. do neděle 29.2.2015.

Pokud toužíte bydlet zdravě, oslovuje vás použití přírodních stavebních materiálů a design přírodního stavitelství, zajímáte se o trvale udržitelný způsob života, plánujete stavbu či rekonstrukci vašeho domu, anebo třeba chcete postavit dětem pěkné hřiště, na konferenci můžete načerpat řadu zajímavých informací a podnětů, praktických rad a zkušeností přímo od odborníků z oboru přírodního stavitelství.

V letošním programu se můžete těšit i na dva zahraniční odborníky, Michaela Rice a Wernera Schmidta, kteří vystoupí první den konference. Michael Rice je původem z Irska, je to mistr posvátné architektury, stavitel a designer, bioarchitekt, který inspiruje lidi z celého světa, ale také šaman a učitel. Werner Schmidt je švýcarský stavitel, který se specializuje na stavby ze slámy a hlíny, a za své projekty obdržel několik prestižních architektonických ocenění. Dále se můžete těšit na řadu odborníků z Čech i Slovenska, kteří mají s přírodním stavitelstvím letité zkušenosti.

Celý program je koncipován tak, aby přinesl podněty jak laikům, tak odborníkům, a každý zde nalezl to své. Budeme se zabývat jak základními principy přírodního stavitelství, tak různými konstrukčními systémy a trendy, slaměnými domy, hliněnými omítkami, rekonstrukcí a realizacemi v interiéru i v klasických stavbách, domy z hlíny či konopí, různými technologiemi zpracování, dětskými hřišti, přírodními stavebními materiály a dalším.

Čeká nás také exkurze do slaměného domu, a páteční večer bude letos patřit také hudební mu programu. Podrobný program naleznete na webu http://baobaby.actinidia.sk/. Nedílnou součástí konference a také programu je vlastní setkávání se účastníků, navazování zajímavých kontaktů, networking účastníků. Proto konference počítá s vytvořením setkávacích „chilloutových“ zón, kde se účastníci budou moci občerstvit a vzájemně poznat.

Sám prostor Hubu přímo vybízí ke komunikaci a k navazování kontaktů. Dle ohlasu zúčastněných je právě navazování kontaktů, rozhovory a sdílení s podobně smýšlejícími lidmi jedním z největších přínosů konference. Na rozdíl od běžného workshopu zde totiž najdete zajímavých lidí z různých oborů opravdu hodně. Prostor Hubu je členitý, najdeme zde nejen velký přednáškový sál, ale také bar, balkon, několik místností, kde si můžete prohlédnout tržiště ekologicky šetrných firem a nakoupit různé řemeslné výrobky, zdravé potraviny, umělecké předměty, či se dozvědět o činnosti zajímavých spolků či sdružení , odpočinout si a načerpat sil do dalších přednášek.

Součástí programu konference budou i bezplatné poradny, kde můžete zkonzultovat Vaše projekty - slaměné domy, přírodní zahrady, přírodní dětská hřiště, kořenové čistírny odpadních vod a zahradní jezírka apod. V minulém roce vyvolala konference velký zájem a zúčastnilo se jí téměř 200 nadšenců, pevně věříme, že stejně tak tomu bude i letos. Místo konání: Akce se koná v příjemných prostorách klubu Impact Hub na Smíchově, Drtinova 557/10.

Více informací http://prague.impacthub.net/ MHD: tramvajová zastávka Švandovo divadlo nebo OC Nový Smíchov. Ceny vstupenek: Celá konference Pá - Ne - 1500 kč/ osoba Zvýhodněná cena pro páry, skupiny, studenty,ZTP, důchodce - 1300 kč/ osoba Jednotlivé dny - Pátek - 400 kč - Sobota - 900 kč - Neděle - 400 kč

Doporučujeme zúčastnit se celé konference, která je tematicky uspořádaná tak, aby poskytla komplexní informace o tématu - Stavby z přírodních materiálů. Registrace: Na konferenci je nutné se přihlásit do 20. února 2015. Přihlášky zasílejte na - stav.baobaby@gmail.com Kapacita prostoru je omezena ! Facebooková stránka události, aktuality: https://www.facebook.com/events/851051031584762/?fref=ts Těšíme se na setkání! Nicol Vondra

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Konference: Stavby z...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (671 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (1 090 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 384 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (980 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 263 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (619 m)