Barbora Maštrlová – Ženy, když pláčou, vlhnou

Barbora Maštrlová – Ženy, když pláčou, vlhnou

Adresa:

Praha 2, Jiráskovo náměstí 1981/6

Termín: 9.1.2015 1.3.2015

9led - 1bře celý den

Žánr: výstavysochyobrazymalbamoderní

Umělci: Barbora Maštrlová


Galerie Art Salon S Tančící dům představí první samostatnou výstavu umělkyně Barbory Maštrlové (1985) od roku 2009. Koncepce výstavy s názvem „Ženy, když pláčou, vlhnou" obsahuje multimediální mix děl, na kterých autorka pracovala v průběhu posledních tří let. Její práce se zabývají ženstvím, sexualitou a časem.

Tato základní témata rozpracovává Barbora Maštrlová v jednotlivých dílech způsobem, který je pro ni typický. Většinou jde o to, abych vhodným médiem vyjádřila informaci redukovanou na čistou esenci. Z té lze pak rozplétat mnohovrstevnatější obsah, často odkazující k širším kulturním a popkulturním souvislostem,“ popisuje autorka.

Takto vznikly práce, které fungují samy o sobě, ale jejichž vzájemná souhra umožňuje divákovi se ponořit ještě̌ hlouběji do děje. V celku výstavy jsou nejčastěji patrné motivy ženských orgánů a vlasů, které určují hlavní linie koncepce. Ta je doplněná o odkazy a úvahy na témata přidružená, jako je sexualita a moc, romantika (v pokleslém i nepokleslém významu slova) a smrt, reprodukce a nesmrtelnost.

To vše dohromady dává příležitost prozkoumat zmíněné jevy více z blízka a v širším kontextu uceleného, nepopisného příběhu.

Barbora Maštrlová (1985) dokončila svá studia v roce 2004 na pražské UMPRUM v ateliéru Sochařství 1 Kurta Gebauera. Během svých studií absolvovala stáž na francouzské École supérieure des beaux-arts de Marseille a Akademii...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Barbora Maštrlová –...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (334 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 180 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 253 metrů)