Steven Wilson

Steven Wilson

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 5.4.2015

5duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockinstrumentalpop

Umělci: Steven Wilson


Steven Wilson známý především jako zakladatel, kytarista a zpěvák skupiny Porcupine Tree vystoupí 5.dubna 2015 v Divadle Hybernia.

Steven Wilson narozený v roce 1967 je britský hudebník, multiinstrumentalista a producent, který byl za svoji uměleckou činnost již nejednou nominován na Grammy. Ačkoliv je jeho jméno nejčastěji skloňováno s jeho domovskou progresivně rockovou formací Porcupine Tree, kterou založil a vedl od roku 1987 do roku 2010, jeho hudební portfolio je mnohem obsáhlejší. Mezi desítkami hudebníků a skupin, ve kterých hrál nebo s nimi spolupracoval jako producent, figurují např. Jethro Tull, Yes, King Crimson, Opeth nebo Pendulum.

Od roku 2008, kdy vydal svoji první sólovou nahrávku Insurgentes, natočil tři alba. A přestože od vydání jeho zatím poslední desky The Raven That Refused To Sing (And Other Stories), která ve Velké Británii stanula mezi 30 nejprodávanějšími alby, uplynul jen rok, Steve Wilson už je opět v nahrávacím studiu. „Poslední deska byla hodně koncepční. Chtěl jsem natočit takové vintage, old school, album, které by znělo jako progresivní rock z roku 1972. Jsem rád, že se to povedlo a že jsme ho natočili. Teď se ale posouvám zase dál.

Steven Wilson narozený v roce 1967 je britský hudebník, multiinstrumentalista a producent, který byl za svoji uměleckou činnost již nejednou nominován na Grammy. Ačkoliv je jeho jméno nejčastěji skloňováno s jeho domovskou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Steven Wilson

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)