Sharon Lewis /USA/ & Jan Kořínek and Groove

Sharon Lewis /USA/ & Jan Kořínek and Groove

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 23.11.2014
Vstupné:

480

23listopad sobota 21:30

Žánr: koncertyjazzblues

Umělci: Sharon LewisJan Kořínek


 

Sharon Lewis – Texas Fire
odstartovala svojí hudební dráhu v klubu Buddy Guy’s Legends v roce 1993. Od té doby pravidelně vystupuje po území USA a celém světě. Její nezapomenutelná živá vystoupení ukazují velkou lásku k soulu a blues.

Zpěvačka v současné době spolupracuje například s Jimmy Johnsonem, Harmonica Hinesem, John Primerem, Dave Spectrem, Carlos Johnsonem a Son Sealsem. V loňském roce podepsala smlouvu s legendárním vydavatelstvím Delmark Records a nahrála cd The Real Deal, které se záhy stalo jedním z nejprodávanějších alb tohoto labelu. V letošním roce byla nominována na zpčvačku roku prestižní ceny Living Blues Awards.

Sharon Lewis vystupuje s Janem Kořínkem od roku 1998, od té doby s ním nahrála 2 alba a v rámci mnoha turné procestovala téměř celou Evropu. Pro letošní turné Kořínek zvolil novou sestavu, složenou z hvězdných hudebníků - fenomenální kytarista Karel Bárta, který doprovázel například Dee Dee Bridgewater nebo Arturo Sandovala. V Čechách ho můžete slyšet například s gospelovým sborem Maranatha nebo Top Dream Company.
Na bicí nástroje bude hrát český bubeník Tomáš Vokurka, který je posledních několik let nejžádanější v tomto hudebním stylu. Kromě Kořínka spolupracoval například s Rene Trossmanem, Chickem Willisem, Juwanou Jenkins, Lorenzo Thompsonem, Jamie Marshallem, Věrou Martinovou, Pavlem Bobkem atd.

Sharon Lewis – “Texas Fire” odstartovala svojí hudební dráhu v klubu Buddy Guy’s Legends v roce 1993. Od té doby pravidelně vystupuje po území USA a celém světě. Její nezapomenutelná živá vystoupení ukazují velkou lásku...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sharon Lewis /USA/ & Jan...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)