Slané ženy 2014

Slané ženy 2014

Adresa:

Praha 1, Na Příkopě 31

Termín: 26.9.2014 1.11.2014

26zář - 1lis celý den

Žánr: výstavyfotografie


Pražské divadlo Broadway se stalo partnerským divadlem Klubu nemocných cystickou fibrózou. Jejich první společnou spoluprácí se stala výstava černobílých fotografií, které se nacházejí v kalendáři Slané ženy 2014. Na fotografiích se neobjevují žádné slavné modelky, ale právě ženy, které trpí zmíněnou chorobou.

A proč nese výstava a kalendář zrovna název Slané ženy? Cystická fibróza je nevyléčitelné dědičné onemocnění, které postihuje hlavně dýchací a trávicí ústrojí. Děti, které jsou tímto onemocněním postižené, mají až pětkrát slanější pot, než je běžné. Proto se jim říká slané děti. Ženy chtějí tímto způsobem ukázat světu, že ze slaných dětí vyrostou slaní dospělí, přesto však plní nadějí. Na fotografiích tak návštěvníci mohou vidět ženy, které vypadají úplně stejně jako ty zdravé, jen je to stojí mnohem větší úsilí.

Výstava Slané ženy probíhá v Divadle Broadway v prostorách foyer. K zahájení výstavy došlo v pátek 26. září v 17 hodin. Potrvá cca šest týdnů. O zahájení se postaraly hvězdy divadla, nechyběli Josef Vojtek, Kateřina Brožová, Marek Vašut či Josef Laufer.

Po dobu výstavy budou navíc velké fotografie draženy na internetových stránkách www.aukro.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slané ženy 2014

Tyn Yard ResidencePraha (277 metrů)

The Emblem HotelPraha (625 metrů)

ValentinskaPraha (742 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (95 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (445 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (777 m)