BE 22: Voilà! (křest CD)

BE 22: Voilà! (křest CD)

Termín: 25.10.2014
Vstupné:

150

25říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyŠanson

Umělci: Voilà!


Kapela Voilà vydává své první album Décollage, které je poskládané z pestré mozaiky příběhů. Osobité aranže, citlivé beaty, vtip a výborný zvuk jen dokazují, že se v jejich tvorbě snoubí talent a zkušenost hudebníků s originálním hlasovým projevem frontmanky Zdenky Trvalcové.

Album Décollage mapuje tvorbu kapely Voilà od jejich počátků až po současnost. „Vše začalo před čtyřmi lety mou spoluprací s akordeonistou Michalem Mihokem, který významně ovlivnil celé směrování kapely. Už od začátku vymýšlel velmi neobvyklé aranžmá a hlavně mě podporoval v tom, abychom začali hrát autorské písně. Časem se k nám přidávali další muzikanti z Konzervatoře Jaroslava Ježka a od roku 2014 tvoří kapelu Voilá právě Michal, kontrabasista Miloš Klápště, kytarista Antonín Dlapa, bubeník Jan Chalupa a já,“ říká Zdenka Trvalcová a dodává, co jí inspirovalo při výběru názvu alba a písní pro debutové album.

„Décollage má mnoho významů. Mimo jiné je to výtvarná technika, při níž rozeberete dílo na jednotlivé fragmenty a následně je poskládáte dohromady. Podobnou technikou jsme kdysi na začátku rozebrali a znovu poskládali známé francouzské písně, zejména šansony od Edith Piaf a v průběhu let jsme podobným způsobem upravili i naše úplně první autorské písně, které se nakonec ustálily do podoby, v jaké jsou na albu.“

Décollage je konceptuální album, které zaznamenává první roky existence kapely Voilà a je zároveň jakýmsi deníkem zpěvačky Zdenky, která je autorkou nebo spoluautorkou všech písní. Inspirací jsou jí cesty po Evropě, milostné zážitky vyprávěné s vtipnou nadsázkou, hudba a jazyk zemí, které má ráda. Hudební nápady následně zpracovává do originálních aranží akordeonista Michal Mihok a finální podoba písní je pak výsledkem zkoušek celé kapely.

Na albu Décollage se objevuje osm autorských skladebtři cover verze francouzských písní, se kterými Voilà začínali. Všechny skladby jsou ve francouzském jazyce až na hit Flip flops, který je nazpívaný v angličtině. Na albu spolupracovali dva francouzští textaři – zpěvák Gäel Müller ze Strasbourgu a básník Guillaume Salvan, žijící v Praze. Na textu k písni Flip flops se spoluautorsky podílela Zuzana Falátová. Zvuku desky a spoluprodukce několika písní se ujal Karel Štulo. Mastering probíhal ve Velvet studiu pod vedením Iva Sedláčka.

V průbehu večera vystoupí i řada hudebních hostů jako Hot Sisters, Jan Fečo, Vít Halška, Ivana Mer a další. Album pokřtí slovenská herečka a zpěvačka Zuzana Norisová.

Jako předkapela se od 19:00 představí gipsy swing Lače Manuša.

Afterparty mají na starosti USB - Universal Swing Brothers ve 22:00.

FB událost

zpěv a autor písni: Zdenka Trvalcová
akordeon a aranžmá: Michal MIhok
kytara: Antonín Dlapa
kontrabas: Miloš Klápště
bicí: Jan Chalupa
Frontmankou kapely Voilà! je slovenská zpěvačka Zdenka Trvalcová, která působí v Praze. Kapela vznikla před čtyrmi lety, když Zdenka potkala akordeonistu MIchala Mihoka. Nejdříve hráli francouzské chansony v netradičních...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

17duben středa 18:00

25duben čtvrtek 19:00

Radůza

, Sokolovská 191 Koncert

26duben pátek 20:00

Helemese

, Bělohorská 201/150 Koncert

Ubytování v okolí akce BE 22: Voilà! (křest...

Tyn Yard ResidencePraha (297 metrů)

The Emblem HotelPraha (636 metrů)

ValentinskaPraha (752 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (408 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (544 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 093 m)