Přejít na stránky Ticketpro.cz

Radio Wave Stimul Festival: Simian Mobile Disco (UK)

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 14.11.2014

14listopad čtvrtek 01:00

Žánr: clubbingrockpopdiscofestivaldanceelektro house techno


Radio Wave Stimul festival v listopadu uvítá poprvé v České republice analogové DJské komando Simian Mobile Disco. V polovině nulté dekády začalo londýnské duo James Ford a Jas Shaw míchat taneční elektroniku s rockovým soundem a s alby Attack Decay Sustain Release či Temporary Pleasure pomohlo odstartovat současný comeback dance music

Radio Wave Stimul festival v listopadu uvítá poprvé v České republice analogové DJské komando Simian Mobile Disco. V polovině nulté dekády začalo londýnské duo James Ford a Jas Shaw míchat taneční elektroniku s rockovým soundem a s alby Attack Decay Sustain Release či Temporary Pleasure pomohlo odstartovat současný comeback dance music. Od té doby Simian Mobile Disco servírují vysokooktanové hity, skvělé desky i báječné koncertní show, které díky použití analogových nástrojů mají daleko k chladným DJským setům. Simbian Mobile Disco vystoupí 14. listopadu v pražské Meetfactory. Další jména festivalu budou zveřejněna během následujících týdnů.


James Ford a Jas Shaw se potkali v rockové kapele Simian založené na přelomu tisíciletí kvartetem studentů v Manchesteru. Formace stihla vydat dvě desky, ale slávy se dočkala až posmrtně v roce 2006 díky remixu We Are Your Friends od tehdy začínajících Justice. Tehdy už z trosek skupiny povstali Simian Mobile Disco jako čistě taneční projekt a se singlem Hustlersi zapsali první hitový zářez. Následující album Attack Decay Sustain Release (2007) zapadlo do zuřící vlny nu-rave a těžilo z analogového purismu i míchání house a rocku. Na druhém albu Temporary Pleasurehostují třeba Alexis Taylor z Hot Chip či Beth Ditto z Gossip.

V novém tisíciletí se Simian Mobile Disco vrhli na techno a s kompilacíDelicacies vypustili stejnojmenný vlastní label i klubovou noc Delicatessen. Třetí deska Unpatterns z roku 2012 je návratem k jejich charakteristickému eklektickému soundu. Polovina kapely James Ford je jedním z nejvyhledávanějších producentů současnosti prsty má v úspěšných deskách Klaxons, Peaches nebo Arctic Monkeys. Svoje zatím poslední album Whorl natočili SMD na intimním koncertě v národním parku Joshua Tree a svůj minimalistický opus vydávají letos v září.

Více info:

www.wave.cz

www.stimul-festival.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Radio Wave Stimul...

VIPliving HouseboatPraha (1 038 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 780 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 778 m)