Zážitková výstava Naše cesta

Zážitková výstava Naše cesta

Termín: 1.10.2014 30.11.2014
Vstupné:

Zdarma

1říj - 30lis celý den

Žánr: výstavymoderní


Od 1. října do 30. listopadu na Výstavišti v Praze-Holešovicích vyroste svět unikátní zážitkové výstavy NAŠE CESTA. Jejím cílem je přiblížit dětem i dospělým každodenní život lidí se zrakovým, sluchovým a tělesným postižením. Výstava je součástí kampaně chodicilide.cz, která už od roku 2010 usiluje o změnu postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením. 

„Nejúčinnější cestou, jak odbourat nejistotu, kterou lidé při setkání s lidmi se zdravotním postižením stále pociťují, je vlastní zážitek a osobní setkání,“ říká Slávka Hocká, manažerka projektu chodicilide.cz. „Proto na NAŠÍ CESTĚ návštěvníci sami vstoupí do světa, kde lidé se zdravotním postižením nejsou ničím zvláštním. Zbaví se tak mnoha předsudků a strachu ze vzájemného kontaktu,“ dodává.

Křižíkův pavilon B se v době konání promění například ve speciálně upravený byt s kuchyní pro slabozrakého nebo koupelnou pro vozíčkáře, nebude chybět ani náměstí s hotelem nebo zastávkou autobusu. Pod vedením průvodců, z nichž mnozí sami se sluchovým, tělesným nebo zrakovým postižením žijí, si tu děti i dospělí budou moci vyzkoušet množství situací z běžného života – například manipulaci s ortopedickým vozíkem v reálném prostředí nádraží, orientaci v prostoru a rozeznávání předmětů bez kontroly zrakem v temném tunelu nebo komunikaci s neslyšícím. Uvidí, jak lidé s různým postižením mohou ovládat a využívat moderní technologie, jako je třeba mobilní telefon nebo tablet. Pobaví se u množství motorických a paměťových her nebo vyzkouší své dovednosti na lezecké stěně, při basketbalu, florbalu a dalších speciálních sportech.

Výstava je otevřena bude každý den, v pracovních dnech od 9 do 17 hodin a o víkendech od 10 do 18 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zážitková výstava...

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)