Blues Week

Blues Week

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 18.8.2014 24.8.2014

18srpen čtvrtek 01:00

Žánr: rockpopfestivaljazzbluesunderground


Na každý den od 18. do 24. srpna je pro všechny příznivce kvalitní hudby připraven v jazzovém klubu Reduta jedinečný blues festival, kterého se zúčastní špičkové zahraniční  i tuzemské kapely odhodlané vytvořit nezapomenutelný hudební svátek!

Ojedinělý týden, který nemá v Praze obdoby! To je Blues Week pořádaný proslulým jazzovým klubem Reduta. Pozvání do klubu přijali nejen nejzajímavější čeští bluesmani,
ale i hudební matadoři ze Spojených států a z Velké Británie.  Melodičnost pravého blues, dokonalá rytmika a nezapomenutelná kytarová sóla. To je ideální kombinace na mimořádný týden hudby!

Hned v pondělí 18. srpna je připravena opravdová bluesová jízda z dalekého Chicaga
až do Prahy. Excelentní kytarista a zpěvák Rene Trossman okouzlí celý klub nejen svým hudebním umem, ale také svým šarmem a smyslem pro humor. Stan the Man je veleúspěšný projekt britského matadora bluesové scény Stana Wolarze, s nímž slaví úspěchy po celém evropském kontinentu. Dynamické bluesové klasiky 30. let zasahující žánrově do rock´n´rollu potěší 19. srpna všechny příznivce nespoutaného rocku a blues. Vlastní originální tvorbu i bluesovou klasiku představí 20. srpna velmi známá zpěvačka a předskokanka B. B. Kinga Alice Springs. Alici podpoří její dlouholetá formace, jejímž členem je bubeník s hudební rodinnou tradicí Jiří Stivín junior.

Mladý hudební mág Marcel Flemr vytvoří nezapomenutelnou atmosféru 21. srpna. Vytříbený blues, bezchybná kytarová sóla i výborné frázování frontmana a jeho vynikajícího bandu zaručuje jedinečný hudební zážitek! Ivan Hajnyš, legenda československého undergroundu, odstartuje svoji show v pátek 22. srpna. Tento vynikající zpěvák a hráč na foukací harmoniku svojí hudbou baví již přes neuvěřitelných čtyřicet let publikum po celém světě a měl tu čest si zahrát s Wyntonem Marsalisem, Charlottou Perrelli a s mnoha dalšími světoznámými muzikanty.

Prvotřídní R´n´B kapela Atomic Blues Band překvapí všechny návštěvníky svojí nezvyklou formací. Klasická bluesová sestava, doplněná excelentní dechovou sekcí, dodá celému večeru 23. srpna úplně nový rozměr. Závěr speciálního bluesového týdne v jazzovém klubu Reduta bude v neděli 24. srpna patřit St. Johnny & The Sinners. Jedná se o jediné hudební uskupení hrající autentický west-coast jump blues v České republice. Stylová kytara, syrový zpěv, jedinečná foukací harmonika a dokonalá rytmika. Kapela v minulosti vystupovala nejen jako předskokan světoznámých bluesových hvězd Any Popović, Charlieho Musselwhitea či Brenta Moyera, ale i jako hlavní hvězda mnoha hudebních festivalů.

Program

  • 18. srpna – Rene Trossman Band – authentic chicago blues
  • 19. srpna – Stan the Man – roots of blues
  • 20. srpna – Alice Springs Blues Band – intimate blues
  • 21. srpna – Marcel Flemr Band – fine electric blues
  • 22. srpna – Ivan Hajnyš & The New Blues Band – the legend of czech blues
  • 23. srpna – Atomic blues band – little-big blues band
  • 24. srpna – St. Johnny & The Sinners – west-coast jump blues

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Blues Week

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)