Letní Letná 2014

Adresa:

Praha 7

Termín: 17.8.2014 2.9.2014
Vstupné:

http://www.letniletna.cz/2014/vstupenky

17srp - 2zář celý den

Žánr: balethudbacirkustanecfestivaldivadlo


Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, který proběhne od 17. srpna do 2. září na pražské Letné, nabídne řadu premiér - českých, světových i pražských. 

Jako hlavní hvězda přijíždí na Letní Letnou jeden z nejúspěšnějších souborů festivalové historie Cirque Trottola, který zde uvede českou premiéru nejnovějšího představení Matamore. To vzniklo ve spolupráci s dalším velkým jménem francouzského nového cirkusu, souborem Petit Théâtre Baraque

Jak vypadá interakce nového cirkusu a živé hudby v podání Ivy Bittové ukáže ve světové premiéře kanadsko-francouzsko-belgický soubor La Compagnie du Poivre Rose složený z mladých herců a akrobatů. 

Extrémní, syrovou, adrenalinovou podobu nového cirkusu nabídne v české premiéře divákům Letní Letné další francouzský soubor Cirque Inextremiste, jehož představení Extrêmités je založeno na neuvěřitelné akrobacii na konstrukcích z prken, železa a propanbutanových láhví. 

Vítězové prvního ročníku televizní soutěže Česko Slovensko má talent - akrobatické duo DaeMen, oslovili další performery z řad tanečníků a akrobatů a pod produkcí jejich vlastní umělecké agentury United Arts, vznikl nový divadelně akrobatický projekt Loser(s), ke kterému přizvali uznávanou choreografickou persónu Jarka Cemerka. I když se v tomto projektu herecky objevuje pouze polovina dua DaeMen, akrobat Petr Horníček, i přesto se diváci mají na co těšit...

Poprvé na Letní Letné bude uvedeno audiovizuální představení Pantokine souboru Cirque Garuda, které spojuje prvky akrobacie, experimentálního žonglování, tance s interaktivní projekcí a videomappingem. 

Pro první pražské uvedení nejnovějšího představení Dolls si Letní Letnou vybral také soubor Cirk La Putyka. 

Ve spolupráci s Cirkusem Mlejn letos uvede Letní Letná několik zajímavých mezinárodních večerů.

Letní Letnou oživí také řada open-air představení přístupných zdarma: například divadlo VOSTO5 s představeními Souboj Titánků Stand'artní kabaretDivadlo Continuo s pohybově-výtvarnou inscenací U zdiDécalages s představením DeFACTO®, soubor Buchty a loutky s třetí částí čtyřdílného cyklu inspirovaného americkými horory a sci-fi filmy Čelisti reloaded Teatrotoč s veselou podívanou s loutkami pro děti Pozooor, vlllllk. Z dalších českých souborů se na Letní Letné představí například Cirkus Le Grando nebo (bra)Tři v tricku a Veronika Riedlbauchová s představením Plovárna. 

Nebude chybět ani bohatá nabídka dětských představení až 4x denně včetně open air představení Kašpárka v rohlíku v rámci Dne s Českým rozhlasem, koncertu Pískomil se vracíDivadla Drak s představením Poslední trik Georgese MéliéseDivadla Víti MarčíkaBuchet a loutekVojty VrtkaDivadla ANPU a mnoha dalších. Cirkusové dílny povedou například členové Cirkusu LeGrando, Vojta Vrtek a také afričtí akrobati ZUMA ZUMA. Podvečery zpestří Vtipomat Bely Schenkové.

Festival dále nabídne cirkusovou školu pro děti Letní Letňák, Ušounovu letní čítárnu Českého rozhlasu a Městské knihovny v Praze s možností zapůjčení knih pro děti i dospělé, poslechem rozhlasových her nebo čtením známých osobností. V areálu festivalu, který je přístupný zdarma, nebude chybět posezení v příjemné kavárně, která se večer změní v pulzující bar.

Vybrané termíny:

Cirque Trottola & Petit Théâtre Baraque: Matamore - 17., 19., 20., 22., 23., 25., 26., 28., 29. 31. 8. a 1. 9. 2014

Cirque Inextremiste: Extrêmités - 18., 20. - 22., 24., 25., 27. - 30. 8., 1. a 2. 9. 2014

La Compagnie du Poivre Rose & Iva Bittová: Le Poivre Rose - 17. - 22. 8. 2014

Cirk La Putyka: Dolls - 23., 24., 26. - 28., 30., 31. 8., 1. a 2. 9. 2014

Duo DaeMen: Loser(s) - 18., 19. a 21. 8. 2014

Pantokine - 26. 8. 2014

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:00

Popelka

, Národní 1 Divadlo

27duben sobota 14:00

Libeňská pouť 2024 - Praha

, kostel sv. Vojtěcha a okolí, U Meteoru 6, před tzv. Bílým domem v Libni Ostatní

Ubytování v okolí akce Letní Letná 2014

Výstaviště HolešovicePraha (770 metrů)

Vila LannaPraha (1 213 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 328 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 471 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 478 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (2.1 km)